Minister: Disse elever skal blive hjemme

Det er et problem, hvis unge går i skole af frygt for fravær, hvis de har mistanke om corona, mener minister.

Elever, der venter på testsvar eller venter på test, skal tilbydes fjernundervisning. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) gør det nu klart, at elever på landets ungdomsuddannelser ikke skal møde op til undervisning, hvis de har symptomer på covid-19-smitte eller mistanke om smitte.

Det fastslår ministeren i en pressemeddelelse fra ministeriet, efter at der har været tvivl om, hvilke fraværsregler der gælder, når eleverne venter på at blive testet for corona eller venter på testsvar.

– Ingen skal gå i skole, hvis de har mistanke om, at de kan være smittet med corona. Der skal være fuldstændig klarhed over, hvilke fraværsregler der gælder. Derfor sender jeg nu et brev til uddannelsesinstitutionerne, så al tvivl kan blive ryddet af banen, udtaler Pernille Rosenkrantz-Theil i meddelelsen.

Skal tilbydes fjernundervisning

Elever, der venter på testsvar, skal tilbydes fjernundervisning, fremgår det.

Det samme gælder for elever, der er testet positive for covid-19, men er friske nok.

Er eleven frisk nok og deltager i fjernundervisningen, skal man ikke registreres som fraværende.

Det er eleverne selv, der vurderer, om de er raske nok til at deltage i fjernundervisningen, står der i meddelelsen.

Er eleven imidlertid for syg til at deltage i fjernundervisningen, skal eleven registreres som fraværende.

Tvivl blandt eleverne

Meldingen fra ministeren kommer, efter at Danske Gymnasieelevers Sammenslutning har fortalt, at der på flere af landets gymnasier hersker tvivl om reglerne.

Det kan få eleverne til at gå i skole, selv om de har mistanke om at kunne være smittet, fordi de frygter at få et for højt fravær, lyder det.

Et højt fravær kan nemlig medføre både nedsættelse af SU’en og afgøre, om man skal op i fuldt pensum.

Fredag formiddag sagde forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Ingrid Kjærgaard, at man fik “relativt mange” henvendelser om elevernes tvivl.

Hun forventer nu, at reglerne er klare, når eleverne møder ind mandag.

– Der er blevet kommunikeret klart fra centralt hold ud til skolelederne, og nu er det så skolens ansvar at kommunikere videre ud og sikre sig, at eleverne er helt klar over reglerne, siger Ingrid Kjærgaard.

Fjernundervisning er en udmærket løsning for de elever, der er ved at blive testet, vurderer hun.

– Man kan tit bare slå en computer op og lade det køre over Skype, samtidig med at det foregår i klassen. Men det er da klart, at den fysiske undervisning er at foretrække, men vi vil ikke løbe nogen sundhedsrisiko af den grund, siger Ingrid Kjærgaard.

Powered by Labrador CMS