Mistænkt for at have privat hær klar i USA

Ifølge anklage havde højreradikal gruppe planer om at placere "reaktionsstyrke" uden for Washington D.C

Det kom til voldsomme uroligheder 6. januar uden for USA’s Kongres. (Arkivfoto.) Foto: Joseph Prezioso/AFP
Udgivet Opdateret

Føderale anklagere har fredag rejst tiltale mod yderligere seks medlemmer af gruppen Oath Keepers i forbindelse med kongresstormen.

Anklagen lyder, at personerne har konspireret om at storme Kongressen i USA 6. januar for at forsinke den formelle godkendelse af Joe Biden som præsident.

Tre personer med tilknytning til den højreradikale gruppe er allerede tidligere blevet anklaget i sagen. Dermed er der ni navne i den seneste udgave af anklageskriftet.

Går tilbage til november

Ifølge anklagerne går gruppens planer om at storme Kongressen helt tilbage til november.

Her skal de anklagede intensivt have planlagt et angreb med militær inspiration.

De anklagede menes endda at have haft planer om at placere en bevæbnet “reaktionsstyrke” uden for USA’s forbundshovedstad, Washington D.C. Den skulle være i stand til at rykke ind, hvis daværende præsident Donald Trump ønskede det.

Ens stor sag

Over 200 personer er indtil videre blevet anklaget for deres rolle under urolighederne ved Kongressen, hvor fem mennesker døde, og kongresmedlemmer måtte flygte fra demonstranterne.

Sagen mod de ni er ifølge flere medier den hidtil største i forbindelse med stormen.

Den kommer, efter at forbundspolitiet FBI har undersøgt både Oath Keepers og en anden højreradikal gruppe, Proud Boys, og gruppernes planer forud for urolighederne.

Indtil videre er også mindst 18 medlemmer af Proud Boys blevet anklaget.

Ifølge anklagerne er 52-årige Kelly Meggs leder af Florida-afdelingen af Oath Keepers.

I lighed med andre medlemmer af gruppen lader Kelly Meggs ifølge private lydklip og beskeder til at have set Trumps opfordring til en “vild” demonstration som en invitation til at stoppe godkendelsen af Biden som præsident.

I en Facebook-opdatering inden demonstrationen skrev Meggs:

– Trumps sagde, at det bliver vildt!!!!!!! Det bliver vildt!!!!!!! Han ønsker, at vi gør det vildt, det er det, han siger.

To af Oath Keepers-medlemmerne har allerede været til et første retsmøde i Ohio.

Resten af de anklagede skal møde for føderale domstole i Florida og North Carolina næste uge.

Tre af de anklagede blev anholdt sidste måned. De seks nye anklagede blev anholdt denne uge.

Peger på Trump

Mens flere og flere bliver anklaget i sager, der kredser omkring stormen mod kongressen, kan CBS News fortælle, at en række anklagede personer peger på Donald Trump, når de skal forklare, hvorfor de tog del i urolighederne.

Blandt dem er Matthew Ryan Miller, der er mistænkt for at fyre en brandslukker af på trapperne foran kongresbygningen. Hans advokat har sagt, at Matthew Ryan Miller var ved kongresbygningen, på Donald Trumps ordre.

Powered by Labrador CMS