Modtog stor hyldest: Pioner død

Han blev 102 år gammel.

En pioner inden for britisk tv og film er død. Earl Cameron blev 102 år gammel. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Wikimedia Commons/ Peter J Dunn
Udgivet Opdateret

Den banebrydende skuespiller Earl Cameron er død.

Han blev 102 år gammel, skriver New York Post.

Se hvilken stor hyldest skuespilleren har modtaget længere nede i artiklen.

Skuespilleren, der blev født på Bermuda, flyttede til Storbritannien i 1939.

Her banede han vejen for sorte skuespillere, da han var én af de første nogen sinde til at være indehaver af britiske tv- og filmroller.

Blot to år efter han ankom til Storbritannien, stod han med sit første job i forestillingen Chu Chin Chow.

Siden har han medvirket i en række af titler, der både omfatter teater, tv og film. Senest havde han en mindre rolle i Inception, der blev instrueret af Christopher Nolan i 2010.

Efter Earl Camerons død har kolleger i branchen kaldt ham for en legende og forklaret, at han lagde grundstenene for skuespillere, der fulgte efter ham.

Som kunstner og som skuespiller nægtede han at tage roller, der underminerede eller var stereotype for farvede personer. Han var en mand, der stod ved sine morale principper og var en stor inspiration,” har en af Earl Camerons børn udtalt i forbindelse med dødsfaldet.

Skuespillerens efterladte har takket for den støtte og den kærlighed, de har mærket, da de offentliggjorde, at Earl Cameron var død.

Earl Cameron understregede sin kultstatus, da han i 2006 af dronning Elisabeth modtog den ærefulde titel Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.

I 2006 blev han udnævnt til Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Han modtog medaljen af prins Charles. Foto: Anthony Devlin/PA Images/Ritzau Scanpix/ Arkiv
I 2006 blev han udnævnt til Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Han modtog medaljen af prins Charles. Foto: Anthony Devlin/PA Images/Ritzau Scanpix/ Arkiv

Ti år efter blev han optaget i Hall Of Fame for britisk tv.

Skuespilleren sov stille ind i sit hjem i Kenilworth.

Powered by Labrador CMS