Skip to main content

Mor anholdt år efter syvårigs datters død

En syvårig piges død i 2017 bliver nu efterforsket - moderen er allerede blevet anholdt.

Den 41-årige mor Kelly Renee Turner er blevet anholdt for at have slået sin ene datter ihjel og have mishandlet både hende og en anden datter. Foto: Douglas County Colorado Sheriff’s Office/Scanpix

Den 41-årige mor Kelly Renee Turner er blevet anholdt for at have slået sin ene datter ihjel og have mishandlet både hende og en anden datter. Foto: Douglas County Colorado Sheriff’s Office/Scanpix

En 41-årig kvinde er blevet anholdt og sigtet for at være direkte skyld i hendes egen datters død i 2017.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Den syvårige pige blev især kendt i hjemlandet USA, fordi et klip med den dødsyge pige, der fik opfyldt et stort ønske af Make-A-Wish-fonden, blev spredt flittigt.

Lokal-stationen CBS Denver delte et klip med den lille pige, Olivia, der var klædt som en lilla Batman og fik lov at slås med en udklædt som havheksen Ursula fra Den Lille Havfrue i Disney’s udgave.

Ved den forbindelse sagde moderen “Du kunne give mig alle penge i hele verden, og jeg ville give dem tilbage til dig, hvis bare jeg kunne få lov at opleve det her igen”. Nu tyder noget dog på, at Olivias ve og vel måske alligevel ikke lå øverst på dagsordenen.

Pigen døde i 2017 efter et liv præget af en udefinerbar sjælden sygdom.

Opfandt det

Nu skriver flere amerikanske medier, at den i dag 41-årige kvinde, der er mor til Olivia, er blevet anholdt og sigtet efter mindst et års efterforskning. Hun er sigtet for at have slået sin datter ihjel, skriver for eksempel New York Times.

Politiet i Douglas County bekræfter også i en pressemeddelelse. Her er Sherif Tony Spurlock citeret for:

– Jeg er ekstremt stolt og imponeret over den beslutsomhed, som alle kontorer involveret har ydet. Især over mine egne efterforskere. Det har været en ekstremt følsom sag, men de har efterforsket alle aspekter professionelt.

Ifølge sigtelsen opfandt moderen de fleste af barnets helbredsproblemer, og hun er altså sigtet for at have slået datteren ihjel ved at havde behandlet hende for sygdomme, hun ikke led af, samt at nægte medicinsk behandling, da Olivia blev indlagt på et hospice.

Knoglesmerter

En egentlig dødsårsag blev altså trods obduktion aldrig fundet. Myndighederne begyndte at lugte, at noget potentielt var galt, i 2016.

Det var, da moderen overfor hospitals-personale påstod, at hendes anden datter – ældre end Olivia – i Texas var blevet behandlet for kræft. Det kunne lægerne direkte modbevise, og kvinden begyndte at komme på hospitalet, fordi datteren havde knoglesmerter.

Hospitalsansatte faldt over alverdens fortællinger, som moderen stod bag, på sociale medier, hvor der stod en masse usande oplysninger om den ældste piges helbred. Olivia var da allerede død, og derfor blev mistanken vakt.

Et årelangt efterforskningssamarbejde flere myndigheder imellem gik i gang, og fredag den 18. oktober blev moderen så anholdt. Det mistænkes, at hendes grundlag var opmærksomhed og penge i form af donationer.

Del din kommentar