Skip to main content

Musiker chokeret: Gavlen er forsvundet

Jacob Elbæk Jensen må end ikke hente sine ting i hårdt ramt bygning i Esbjerg

Foto: Peter Langwithz Smith (indsat) og pressefotos.dk

Foto: Peter Langwithz Smith (indsat) og pressefotos.dk

Musiker Jacob Elbæk Jensen fik noget af et chok, da han tirsdag formiddag vendte tilbage til sin lejlighed i Østergade i Esbjerg.

Gavlen til hele huset var skvattet sammen, og flere af lejlighederne står nu helt blottet.

– Jeg havde været ude at træne, da jeg kom tilbage til ejendommen. Gavlen var næsten væk. Jeg måtte ikke engang komme ind i huset for at hente nogle få ejendele, fortæller musiker og folkeskolelærer Jacob Elbæk Jensen til Newsbreak.dk.

Jacob Elbæk Jensen fortæller videre, at det formentligt er en udgravning til en sokkel på nabogrunden, som har udløst sammenstyrtningen.

– De har formentligt gravet for tæt på. Det ved jeg ikke. Men væggen slog revner og forsvandt. Og nu kan man se lige ind i folks lejligheder. Jeg havde heldigvis ikke nogen af mine dyre guitarer i lejligheden. Men jeg har da meget ondt af de beboere, som har mistet deres bolig totalt.

Tilbudt genhusning

Jacob Elbæk Jensen og de øvrige beboere er blevet tilbudt genhusning på hotel tirsdag aften.

– Det har jeg nu sagt nej tak til. Jeg har fundet et andet sted, hvor jeg kan overnatte. Og så håber jeg da bare, at jeg kan få lov til at hente mine ting ud på et tidspunkt, når ejendommen er stivet af.

Den delvist sammenstyrtede bygning ligger i Østergade 57 og ejes af en lokal malermester.

Vidner har fortalt, at murerne pludselig begyndte at slå revner, hvorefter ejendommens beboere flygtede ud af ejendommen.

Del din kommentar