Nær ven: Terrorsigtet er en genert familiemand

En nær ven fortæller, at hun aldrig har oplevet den sigtede, som værende specielt troende.

Udgivet Opdateret

Torsdag blev en mand i byretten i Odense sigtet i sagen, som betød, at politiet og PET onsdag ransagede flere end 20 adresser og lavede stribe anholdelser i hele Danmark.

På Fyn anholdte politiet en 29-årig mand, der bor på en gård i Munkebo sammen med sin familie. Han er af anden etnisk herkomst end dansk, men hvad manden er sigtet for, er ikke oplyst, da sagen foregår bag dobbelt lukkede døre.

Se video på Localeyes.dk

Artiklen fortsætter under videoen

En nær ven af den sigtede og hans familie, fortæller nu til TV2 Fyn, hvordan hun oplever manden. Kvinden har kendt manden og hans familie i mange år.

– Jeg er dybt rystet. Jeg kørte ud til hans kone i går, og fældede en tåre på vejen derud, siger kvinden til TV2 Fyn.

Mega god med børn

På grund af navneforbud bringer TV2 Fyn ikke den nære vens navn. Det skyldes, at kvindens identitet ville kunne give oplysninger, som kunne henvises til den sigtede.

Sagen handler ifølge Københavns Politi og PET om “militant islamistisk terror”. Men den nære ven fortæller, at hun intet tidspunkt har oplevet situationer, som gav hende indikationer på, at manden er radikaliseret.

– Overhovedet ikke. Han er en stille og rolig fyr; en genert fyr, som altid har talt godt med dem, som han kender. Og så er han en familiemand, som er mega god med sine børn – og vores børn, siger den nære ven.

Aldrig set ham bede

Hun oplyser også, at den 29-årige mand blev anholdt, da han var på vej til sit arbejde.

– Han er muslim, og det har haft betydning for, hvad han spiste. Men det er aldrig noget, som vi har diskuteret eller oplevet, at han var specielt optaget af. I de år, vi har besøgt familien, har vi eksempelvis aldrig set ham bede, og familien holder også jul, forklarer kvinden.

Hun fortæller, at hun har kendt den sigtedes kone siden barndommen, og at hun ses jævnligt med den sigtede og hans familie – så meget som der nu er tid til med familie og en travl hverdag.

– Han passer sit arbejde og hjælper til på gården. Han træner, og går i haven, ligesom alle os andre, siger den nære ven.

Konen i chok

Kvinden kørte hjem til den sigtedes kone, så snart hun fik kendskab til sagen. Og konen er rystet:

– Hun er i chok. Han forstår ikke, hvad det er, der er sket. Og hun kan ikke få noget at vide, så hun har det ikke særligt godt lige nu.

TV2 Fyn har talt med en person, der var til stede i forbindelse med afhøringen af den 29-årige. Han fortæller, at den 29-årige nægter sig skyldig i sigtelserne.

Powered by Labrador CMS