Skip to main content

Narkohunde finder stor mængde amfetamin

Fundet koster en mand 12 år i fængsel.

Manden blev stoppet ved Frøslev. Foto: CLAUS FISKER/Scanpix

Manden blev stoppet ved Frøslev. Foto: CLAUS FISKER/Scanpix

En 22-årig litauisk mand er formentlig ikke den største fan af hunde, efter at Toldstyrelsens narkohunde fandt 32,6 kilo amfetamin i mandens bil.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at manden var ved at krydse grænsen til Danmark ved Frøslev den 14. november 2019, da han blev udtaget til kontrol.

Bag kontrollen stod “den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi,” som Syd- og Sønderjyllands Politi formulerer det i pressemeddelelsen.

Toldstyrelsens narkohunde fattede herefter interesse for køretøjet, hvilket førte til, at man fandt 8,6 kilo amfetaminolie, der i fast form svarer til 32,6 kilo amfetamin på gadeplan, oplyser politiet.

Nægter sig skyldig

Manden blev anholdt og fængslet, og onsdag blev der så afsagt dom i sagen ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg. Her fik manden 12 års fængsel og udvisning for bestandig.

Manden nægter sig skyldig og ankede dommen på stedet, mens politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest mener, at sagen er et godt eksempel på, hvad myndighederne i Danmark kan, når de samarbejder.

– Vi ser med stor alvor på denne form for kriminalitet og er meget tilfredse med, at det er lykkedes for os at tage en så stor en mængde amfetamin ud af markedet, siger Brian Fussing.

Del din kommentar