Skip to main content

Nattefrost er på vej

November kan være en drilsk måned at afkode - ud fra vejret.

November kan være en måned, der bærer præg af at være overgang mellem forskellige vejrtyper. Derfor er det heller aldrig helt til at vide, hvad vi står op til. I år er ingen undtagelse. Generelt siger meteorolog Lars Henriksen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI):

– Der er ikke som sådan noget spændende i vente her og nu, altså med undtagelse af det, der så kommer sidst på ugen.

Hvad det er, vender vi tilbage til. Først skal vi lige runde vejret søndag den 15. november 2020. Det kan faktisk godt gå hen og blive en helt hæderlig dag, selv om det slet ikke ser sådan ud søndag morgen.

Mindre og mindre

Søndag morgen starter for mange som en noget overskyet og regnvåd affære, men som dagen skrider frem, trækker skyerne sig tilbage, og regnen aftager, lyder meldingen fra DMI.

– Faktisk kan det med lidt held godt gå hen og blive en ret pæn dag, siger Lars Henriksen til Newsbreak.dk. Det klare vejr vil ifølge ham potentielt fortsætte helt til søndag aften – de steder hvor det når at klare op, inden solen igen går ned.

Lykken varer dog ikke evig. For en front maser sig ind fra vest, og det kommer til at give en kraftig blæst og mere udbredt regn. Til gengæld passerer fronten hurtigt, siger Henriksen. Efterfølgende klarer det en smule op igen – med kun spredte byger.

Temperaturerne vil søndag ligge i spændet mellem 10 og 14 grader, lyder det fra DMI, og det er som sådan meget pænt for en dag midt i november.

Nattefrost nærmer sig

De kommende dage – det vil sige begyndelsen på den kommende uge – vil være præget af stærk vind fra vest kombineret med god varme. Den lune luft følger nemlig med fra vest. Det samme gør flere fronter. Så selvom det faktisk blive lune dage, bliver de ikke nødvendigvis subjektivt set gode dage.

Altså kan der sagtens være regn, tåge, dis, skyer og den slags samtidig. Til gengæld sker der noget sidst på ugen, vurderer DMI. Detaljerne er fortsat meget usikre, men vejret slår givetvis om, så luftstrømningen kommer fra nord.

– Overordnet set er der ret stor sandsynlighed for, at det bliver noget koldere, siger Lars Henriksen. Faktisk, bliver det så koldt, at han forudser, at der vil komme udbredt nattefrost, som ugen lakker mod enden.

Det kan heller ikke afvises, at der vil være noget hvidt nedbør, men der er dog mange usikkerheder forbundet med udviklingen den kommende uge. For meget kan ændre sig i detaljerne, som spiller ind på, hvordan det udarter sig.

Del din kommentar