Skip to main content

Nonner anklaget for at hjælpe pædofile præster

En mand er blevet tildelt erstatning, efter at han fortalte om sine oplevelser.

Byens kirke opfordrer ofre til at stå frem. Foto: Alfred Hutter/Wikimedia Commons.

Byens kirke opfordrer ofre til at stå frem. Foto: Alfred Hutter/Wikimedia Commons.

En mand i 60’erne har ved en retssag fortalt, at katolske nonner, der drev et børnehjem, beliggende i den tyske by Speyer, som manden boede på som barn, hjalp katolske præster med at misbruge drenge og piger. Det skriver Deutsche Welle.

I retten fortalte manden om, hvordan nonnerne hjalp præsterne, blandt andet ved at bringe dem drenge og piger til misbrug. Nonnerne fik penge for det, forlyder det.

Manden fortæller, at han selv blev udsat for overgreb omkring 1000 gange i løbet af de 10 år, han boede på børnehjemmet. Han har fortalt, at han blev bragt til en præst en til to gange om måneden, og at han blev tvunget afsted, hvis man satte sig imod.

Tre til fire gange om måneden blev der organiseret fester, hvor flere mænd, blandt andet ansatte i kirken og politikere deltog. Her serverede nonnerne drinks og mad, og de medbragte drenge og piger. Mens nonnerne serverede for gæsterne, blev børnene seksuelt misbrugt.

Efterfølgende donerede deltagerne penge til nonnerne, ifølge manden, der har fortalt om sine oplevelser som bosat på børnehjemmet.

Tilkendt erstatning

Hverken retten eller de eksperter, der har talt med manden om hans oplevelser har haft nogen grund til at tvivle på hans historie. Deutsche Welle skriver, at det af retten blev besluttet, at manden skulle have godt 111.000 kroner i erstatning af bispedømmet i Speyer.

Manden fortalte i retten, at han har fået PTSD af sine oplevelser, og at mange af de børn, der gennemgik det samme helvede som ham, i dag er døde, flere på grund af selvmord.

Børnehjemmet lukkede i 2000. Deutsche Welle skriver, at byens biskop, Karl-Heinz Wiesemann, offentligt har kommenteret på det, børnene på børnehjemmet blev udsat for, blandt andet ved at sige, at der er anlagt flere sager mod bispedømmet lig den sag, manden blev tilkendt erstatning i.

Karl-Heinz Wiesemann siger, ifølge Deutsche Welle, at han er enig med retten i, at manden blev misbrugt. Han siger også, at kirken selv har bidraget med oplysninger til sagens anklagere, og han opfordrer dem, der har været udsat for lignende overgreb af bispedømmets repræsentanter, til at stå frem.

Del din kommentar