Skip to main content

Ny månedsprognose: YNK, YNK, YNK

Næste uge bliver ikke god - og herefter humper vejret afsted

Den næste uge bliver halvgrum rent vejrmæssigt. Arkivfoto: Claus Jessen

Den næste uge bliver halvgrum rent vejrmæssigt. Arkivfoto: Claus Jessen

DMI har netop udsendt deres prognose for vejret den kommende måned. Og bortset fra nogle enkelte lyspunkter i form af solskin, så kan de kommende uger bedst beskrives med tre ord: Ynk, Ynk og Ynk.

Der kommer en del regn, og temperaturen sniger sig næppe over de 17 grader.

Ikke mindst i næste uge står det skralt ud, hvis man er til korte bukser, varme og solskin.

Træls i næste uge

DMI oplyser, at ugen  byder på ustadigt vejr med regn og byger og ikke så megen sol.

– Det ustadige vejr ser dog ud til at tage en pause i uge 21, hvor et højtryk over Skandinavien byder på solrige formiddage og eftermiddage med flere skyer og enkelte byger. Temperaturerne vil ligge på den milde side, men decideret sommervarme er der ikke at finde i prognoserne.

Om det mere solrige vejr fortsætter ind i juni, er usikkert, men ikke umuligt – det må tiden vise, lyder det fra DMI

Drivende skyer og regn

Uge 20 (17/5 – 23/5):

Ugen begynder med lavtryk og fronter, der passerer landet vestfra. Det giver os ustadigt vejr med skyer og regn den ene dag, afløst af sol, drivende skyer og byger den næste.

Sidst på ugen bevæger et højtryk sig op over Skandinavien fra sydvest, og vi får efterhånden tørt og mere solrigt vejr. Dagtemperaturen vil typisk ligge mellem 10 og 16 grader, men enkelte dage kan det blive lidt varmere.

Om natten forventes temperaturer ned mellem 4 og 10 grader, så nattefrosten er trods alt ved at være et overstået kapitel.

For ugen som helhed ventes temperaturen at ligge omkring normalen, mens nedbørsmængden ligger lidt over normalen for årstiden.

Fine dage med solskin

Uge 21 (24/5 – 30/5):

– De fleste prognoser antyder, at højtrykket over Skandinavien bliver liggende hele ugen. Hvis det holder stik, byder vejret på fine dage med solskin om formiddagen, mens vi om eftermiddagen vil opleve godtvejrsskyer og måske enkelte byger, der dannes inde over land på grund af sol-opvarmningen. Dagtemperaturen ventes typisk at ligge mellem 11 og 17 grader, enkelte dage måske lidt varmere. Nattemperaturen vil typisk ligge mellem 4 og 10 grader, oplyser DMI.

Samlet set ender ugen med temperaturer omkring normalen, mens nedbørsmængden ligger lidt eller noget under normalen.

Usikkert på længere sigt

Uge 22 (31/5 – 6/6):

Prognoserne er som vanligt usikre så langt ude i fremtiden.

– De europæiske prognoser antyder, at højtrykket over Skandinavien forskydes mod nordvest, så vi efterhånden får besøg af fronter med skyer og regn. De amerikanske prognoser indikerer derimod, at højtrykket bliver liggende med mere solrigt og tørt vejr til følge, konstaterer DMI.

Del din kommentar