Skip to main content

Ny stor stigning i smittede

Det seneste døgn er der registreret 1297 nye bekræftede tilfælde af corona-smitte.

Der testes på livet løs i Danmark. Der findes også stadig mange nye smittede. Foto: Scanpix

Der testes på livet løs i Danmark. Der findes også stadig mange nye smittede. Foto: Scanpix

Det seneste døgn har 1297 danskere fået et positivt testresultat fra en podning for tilstedeværelsen af coronavirus i svælget. Det er en stigning på 40 sammenlignet med onsdag, hvor det opgjorte tal var 1257.

Samtidig var der i døgnet mellem tirsdag og onsdag foretaget overvældende 50 nye indlæggelser af personer med symptomer eller besvær forbundet med Covid-19. Det tal er for det seneste døgn 37, fremgår det af Statens Serum Instituts (SSI) seneste optælling.

I alt har 4699 personer været indlagt, siden epidemien tog sin begyndelse i Danmark med det første bekræftede tilfælde 27. februar. Aktuelt er 255 indlagt. De 41 på intensiv, mens de 21 har brug for respirator.

I alt er 773 døde med coronavirus i kroppen, langt de fleste er ældre med underliggende sygdom, og her kan der for det seneste døgn tilføjes yderligere tre dødsfald.

Tester på livet løs

Det samlede antal af Covid-19 tests har allerede oversteget 6,5 millioner. Det skete onsdag. Torsdag er yderligere 79.304 tilføjet. De mange prøver fordeler sig på 3.239.806 tespersoner.

Forskellen i tallene dækker over, at nogle personer bliver testet mere end én gang. Derfor uddyber SSI kun antal nye testpersoner. Det har for det seneste døgn drejet sig om 19.541.

Velkendt er det, at antallet af tests hænger sammen med antallet af positive test-resultater. Der findes altså langt flere coronasmittede, jo flere personer der testes.

De nye tal peger på, at positiv-procenten for det seneste døgn er 1,64. Samlet set er 1.01 procent tests udført i Danmark endt med et positivt resultat. Det er kun i meget sjældne tilfælde, at personer bliver smittet mere end én gang – det er dog set.

Mange smittes – og testes

Ifølge den danske teststrategi skal der testes omkring 70.000 gange i døgnet. Meget af kapaciteten er i øjeblikket centreret omkring to steder. Massetestningen i Nordjylland og den københavnske vestegn.

For førstnævnte skyldes det, at samtlige borgere i store dele af Nordjylland skal testes for at fastslå, om den såkaldte Cluster-5 – minkmutationen – er slået ned. Det tyder det indtil videre på, nu hvor mange nordjyder ér blevet testet.

Omkring vestegnskommunerne udenfor København er incidensen for Covid-19 stadig blandt den højeste i Danmark. For flere kommuner gælder det, at mere end 300 er smittet, hvis man regner det ud, som boede der 100.000 indbyggere.

Derfor er en række lokale testenheder sendt til vestegnen.

Del din kommentar