Ny virus-mutation fundet: Spreder sig lynhurtigt

Forskere vurderer, at mutationen af coronavirus er den mest dominante lige nu.

Udgivet Opdateret

Straks som vi troede, at vi kunne slippe tankerne en del fra coronavirus, har forskere gjort et nyt fund.

En ny mutation af coronavirus har vist sig at være den mest dominerende, samtidig med at den medfører, at udbrud spreder sig lynhurtigt, skriver New York Post.

Det er en række forskere fra University of Birmingham, der har fundet frem til mutationen, der menes at dominere i 75 procent af tilfældene af coronavirus.

Om mutationen, der bliver kaldet D614G, er det blandt andet konkluderet, at den i Storbritannien danner flere klynger og oftere end den originale virus fra Wuhan.

Det, der er særligt ved mutationen, er, at den eksisterer i et protein, der gør, at mutationen har nemmere ved at trænge i menneskets celler.

Undersøgelser af mere end 40.000 genomer har været med til at lede forskerne fra University of Birmingham på sporet af disse konklusioner om den nye mutation.

Den dominerende mutation er ikke kun noget, der er set i Storbritannien. Forskerne mener, at den på verdensplan er den mest dominerende.

Men selv om der er tale om en ny mutation af coronavirus, har forskere endnu ikke fundet dokumentation på, at den er mere dødelig eller kræver længere indlæggelser.

– For nuværende har vi ikke tilstrækkeligt bevis til at konkludere på, om virussen er på vej mod at blive mere ond- eller godartet. Vi ved bare, at bestemte varianter er blevet mere dominerende som for eksempel D614G. Men vores empiri vedrørende D614G viser, at den ikke forårsager andre kliniske udfald hos mennesker, fortalte Heidi J. Zapata, der er specialist i infektiøse sygdomme og immunologi.

Nyheden om den nye mutation kommer kort tid efter, at den danske Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke udviste bekymring for antallet af smittetilfælde i Danmark.

Antallet af smittede i Danmark har nemlig været stigende tre uger i træk.

Selv om ministeren maner til ro og forklarer, at coronasituationen i Danmark er under kontrol, så kræver det fortsat, at borgerne bliver ved med god håndhygiejne samt at holde afstand til hinanden.

Powered by Labrador CMS