Skip to main content

Nye ejendomsvurderinger udskydes igen

Fortsatte problemer med nyt ejendomsvurderingssystem udskyder endnu engang nye vurderinger - nu til 2021

Ejendomsvurderingerne er igen udskudt. Foto: Scanpix.

Ejendomsvurderingerne er igen udskudt. Foto: Scanpix.

De første nye ejendomsvurderinger, som skulle være kommet i efteråret i år, udskydes til sommeren 2021.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse onsdag aften. Det sker, efter Folketingets skatteordførere er blevet orienteret.

– Forsinkelsen er på ingen måder acceptabel. Mange har set frem til at få en mere retvisende ejendomsvurdering og få klarhed over deres fremtidige boligskatter, siger skatteminister Morten Bødskov (S) i meddelelsen.

Ministeren gør det dog også klart, at man hos regeringen ønsker, at tingene bliver gjort ordentligt.

– Regeringen har hele tiden gjort det klart, at den ikke kommer til at forcere udsendelsen af vurderingerne med et ufærdigt system på bekostning af boligejernes tryghed, siger Morten Bødskov.

Udfordringer

Det er Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der har meddelt ministeriet, at det nye system er udfordret.

Forsinkelsen her og nu skyldes, at de nødvendige tests af de første vurderinger har været vanskeligere at gennemføre end forudset, lyder det i pressemeddelelsen.

– Samtidigt er styrelsen blevet udfordret af hjemsendelser i forbindelse med covid-19, står der.

Skatteministeriet skriver, at flere hundrede ansatte i forvejen er sat på opgaven, men noget tyder på, at der bliver sat endnu flere folk i sving.

– Som skatteminister kan jeg ikke acceptere, at vi gang på gang udsætter de nye ejendomsvurderinger. Boligejerne har krav på en tidsplan, der holder. Projektet har udviklet sig så kritisk, at jeg mener, forligskredsen har brug for rådgivning fra nogen, som hverken er en del af forvaltningen eller af de konsulenthuse, der udvikler på systemet. Vi skal til bunds i den her sag, siger Morten Bødskov.

Del din kommentar