Skip to main content

Overraskende corona-udvikling

Et plejecenter i Hjørring været ramt af coronavirus. De bekræftede smittede er nu raske ifølge DR Nordjylland. Se også de generelle tal.

23 personer smittet med coronavirus er mandag indlagt på de danske hospitaler. Det viser mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Det er 4 færre end fredag, hvor den sidste opgørelse er fra. Tallene opgøres ikke længere i weekenden, som det ellers længe var praksis.

I alt 607 personer, der er bekræftet smittet med Covid-19, er nu afgået ved døden i Danmark. I den seneste opgørelse fredag var tallet 606. Udviklingen viser, at der er styr på situationen. Det vurderer Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi på Aarhus Universitet.

Han peger på, at det i øjeblikket er den samme historie hver dag:

– Vi bliver ved med at se, at den grad af åbning, der er i samfundet lige nu, bliver vi ved med at kunne håndtere. Og så er der jo basis for at gå videre. Så må vi se, hvordan det kommer til at gå, når vi åbner større ting som fodboldkampe. Men som det er lige nu, har vi fuldstændig styr på det, siger han.

Kan komme flere

Sidste uge sænkede regeringen blandt andet afstandskravet mellem tilskuere til fodboldkampe til én meter. Det betyder, at der kan komme flere tilskuere – blandt andet til fodboldkampe i Superligaen i resten af den igangværende sæson.

Det betød, at 8300 tilskuere søndag fik lov til at se fodboldkampen mellem AGF og FC København i Superligaen. Af de 23 borgere, der mandag indlagt med coronavirus, er 7 på intensiv afdeling, mens 4 er i respirator. Fredag var tallene henholdsvis 6 og 4.

Der er testet yderligere 25.888 borgere, viser mandagens opgørelse. Det betyder, at i alt 894.073 nu er testet. Der yderligere 46 bekræftede tilfælde. Siden fredag er der dog 118, der har overstået infektionen.

Meget få er indlagt med coronavirus. Foto: Scanpix

Meget få er indlagt med coronavirus. Foto: Scanpix

Samlet har der været 12.878 bekræftede tilfælde, hvoraf 11.935 har overstået infektionen. En overstået infektion betyder, at man 14 dage efter konstateret smitte ikke er indlagt eller død.

Godt nyt på plejecenter

Coronasmitten er på tilbagetog på plejecenteret Vendelbocenteret i Hjørring. De 15 beboere, der har været smittede, siden en medarbejder for fire uger siden blev konstateret smittet, er nu blevet meldt raske. Det skriver DR Nordjylland, der har talt med Leif Serup, som er direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune.

Mens alle de bekræftede smittede beboere nu er raskmeldte, gælder det dog ikke for alle de ansatte, der er bekræftet smittede. Her er 23 raskmeldte ud af de 32 ansatte, som er bekræftet smittede med Covid-19, skriver DR Nordjylland.

For en uge siden var 17 raskmeldte, mens 15 medarbejdere med en positiv coronatest var hjemsendte. Hjørring Kommune har i juni oplevet et lokalt udbrud af coronasmitte, som har fundet vej til flere skoler og en minkfarm.

Det kom også frem, at en person fra minkfarmen havde sin gang på plejecenteret, og smitten viste sig også at være på centeret. I alt tre beboere, som har været testet positive for coronavirus, er afgået ved døden de seneste par uger.

Del din kommentar