Skip to main content

Overrasket? Kinder-legetøj sælges for vilde beløb

Har du også legetøj fra de kendte Kinder-æg liggende? Så kan det være guld værd.

SØren Bidstrup/Ritzau Scanpix
SØren Bidstrup/Ritzau Scanpix

De kommer gratis med som en lille overraskelse, men i dag kan du sælge dem for flere tusind kroner.

Her kan du blive klogere på, hvilke figurer fra Kinder-æg, du i dag kan score kassen på. DBA har allieret sig med en samler.

Hans historie kan du læse herunder. Den kan nok overraske en og anden. Og få nogle til at kigge i gemmerne.

Artiklen fortsætter under videoen

Keramik, danske designmøbler og gamle dukker. Det er eksempler på ting, folk kan samle på. Og det kommer nok ikke som nogen overraskelse for nogen, at der i sådanne samlinger er eksemplarer, der går hen og bliver mange penge værd med tiden.

Men det er nok de færreste, der havde forestillet sig, at man kunne samle på Kinderæg-figurer, og at de ligefrem ville gå hen og stige mange tusind gange deres værdi.

17.000 figurer

Men det er netop tilfældet. 61-årige Ole fra Glostrup har brugt de seneste 21 år på at anskaffe sig hele 17.000 forskellige Kinderæg-figurer. Og dertil kommer hans dubletter, som tæller 13.000 styk. Det fortæller han til DBA Guide.

Og flere af de hyggelige, små figurer er gået hen og blevet en god investering. For i dag kan Ole Sørensen sælge en del af dem for mange tusind kr. Hvis han ville. Og det er samtidig med, at flere folk på diverse brugthandelssteder som for eksempel loppemarkeder og DBA ikke har nogen anelse om, at de små figurer kan repræsentere en stor værdi for samlere.

– Nogle af figurerne kan jo være utrolig meget værd, fortæller Ole, hvis samling han i dag ville kunne sælge for 400.000-450.000 kr., til DBA Guide.

25.000 kroner for disse otte figurer

Hvis du var vild med Smølferne som barn, må du krydse fingre for, at du eller dine forældre gemte de Smølfefigurer, du muligvis fik i dine Kinderæg. For netop figurer, der forstiller smølferne, er høje i kurs.

Ole fortæller, at der findes otter forskellige Smølfer, som hver har et instument i hånden, og disse otte figurer kan sælges for 25.000 kroner – samlet – i dag.

Smølferne er en del af en Olympiadeserie, og Ole har ind til videre anskaffet sig halvdelen. Men uden at have den komplette Smølfe-olympiade-serie er figurerne knapt så meget værd:

– De fire jeg har, har en vurdering på mellem 2.000-3.000 kroner vurderer Ole selv overfor DBA Guide.

Men selv hvis Ole solgte til dén pris, ville han have tjent styrtende på de fire små, blå figurer.

– Jeg har været heldig i tidens løb at finde dem på et loppemarked, hvor jeg har givet under 50 kroner per styk, fortæller Ole til DBA Guide.

Vild fortjeneste

En af mine yndlingsserier og figurer er de her fantastiske piger fra Italien, fortæller Ole.

Pigerne forstiller små alfer, og detaljegraden er høj. Men de er ikke kun smukke at kigge på. De er også skønne i økonomisk øjemed:

Ole fortæller, at han har punget ud med 5 kroner i sin tid per figur, og da han senere modtog Kinder-kataloget for samlere, kunne han se, at hun imellemtiden var gået hen og blevet 1.500 kroner værd.

Nogle biler er også penge værd

Der er nærmest ingen grænser for, hvad figurerne i Kinderæggene har forestillet gennem tiden. Serier fra Jurassic World, Ringenes Herre, Smølferne osv. Men også helt ”normale” legetøjsbiler har i tidens løb skjult sig inden i Kinder-kapslerne.

Dem finder Ole ofte til omkring 2 kroner på loppemarkeder, men de er langt mere værd.

– Så tager jeg bilerne med hjem og kigger i mine kataloger, og så er de måske omkring 250 kroner værd, fortæller Ole til DBA Guide.

Ole har diverse kataloger og serie-mapper til at holde styr på sine kære, barnlige figurer. Han har overblik og næse for, hvilke figurer der er steget i værdi, og hvis han er i tvivl, kan han blot slå det op eller konsultere sin forening: Kinder-foreningen.

Han stiller sig derfor til rådighed, hvis du lige nu ligger inde med nogle figurer fra Kinderæg, som du vil have vurderet eller sælge.

– Lad være med at sælge jeres ting til en spotpris. Få undersøgt, hvad det er værd. Der er altid nogle, der vil give den rigtig pris for det, lyder Oles opfordring til DBA Guide.

Del din kommentar