Skip to main content

Overskred hastighedsgrænse med 136 procent

Retten i Glostrup har idømt en 33-årig mand fra Greve en fængselsstraf for at køre om kap ved et ulovligt gaderæs-arrangement i Hedehusene.

En 33-årig er blev dømt i en sag om gaderæs. Arkivfoto: Presse-fotos.dk.

En 33-årig er blev dømt i en sag om gaderæs. Arkivfoto: Presse-fotos.dk.

Kapkørslen skete på offentlig vej en lørdag aften lidt over klokken 23.15 den 21. september sidste år. Her var en del biler med motorinteresserede stimlet sammen på Baldersbuen i Hedehusene, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Københavns Vestegns Politi har længe haft særlige indsatser rettet mod ulovligt gaderæs blandt andet for at håndhæve færdselsloven, og da deltagerne begyndte at køre om kap med tilskuere, fik færdselsbetjente målt den 33-årige mands fart til mindst 118 kilometer i timen.

I dag fandt retten ham skyldig i at have kørt om kap mod en anden bil med tilskuere i nærheden og i at overskride den tilladte hastighed på 50 kilometer i timen med 136 procent.

– Anklagemyndigheden har vurderet, at der med de samlede omstændigheder – arrangeret ulovligt kapkørsel i tættere bebygget område med kraftig acceleration og en væsentlig fartoverskridelse med tilskuere – er tale om en særlig hensynsløs kørsel, og derfor lagde vi op til en fængselsstraf, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Vestegns Politi.

Lignende strafpraksis er set i andre tilsvarende sager, samme linje fulgte retten og idømte den 33-årige mand 30 dages fængsel. Fængselsstraffen blev gjort betinget på betingelse af, at han udfører 40 timers samfundstjeneste.

Han fik desuden en tillægsbøde på 9.000 kroner og blev frakendt førerretten ubetinget i et år.

Den tiltalte mødte ikke op til dagens retsmøde. Han kan nu anke eller modtage dommen.

Del din kommentar