Skip to main content

P-vagt truet med våben

En ung mand er blevet sigtet for trusler mod en parkeringsvagt, der udstedte afgift.

En parkeringsvagt blev truet i Randers. Politiet fandt dog hurtigt den mistænkte, der havde fået en bøde. Genrefoto: Scanpix

En parkeringsvagt blev truet i Randers. Politiet fandt dog hurtigt den mistænkte, der havde fået en bøde. Genrefoto: Scanpix

En 22-årig mand, der begyndte sin weekend med en fremstilling i grundlovsforhør, kan dog finde en smule juleglæde. Han blev nemlig løsladt af dommeren ved Retten i Randers fredag eftermiddag. Det oplyser Østjyllands Politis presseafdeling til Newsbreak.dk.

Manden er dog fortsat sigtet i sagen, der omhandler trusler mod en parkeringsvagt. Vagten havde udskrevet en parkeringsafgift til den 22-årige, der blev vred og truede vagten med noget, der kunne være et skydevåben.

Kort sagt mente anklagemyndigheden altså, at truslerne var så voldsomme, at den unge mand gjorde sig bedst bag lås og slå, mens politiet efterforskede sagen, der udspillede sig torsdag klokken 14.30 på Niels Ebbesens Gade i Randers.

Dommeren var ikke enig. Derfor er den unge mand på fri fod. Det har dog ikke rykket ved anklagerens mistanke, der ifølge politiets undersøgelser i sagen er ret velbegrundet. Blandt andet fordi politiet fandt frem til manden via hans nummerplade.

Af Østjyllands Politis døgnrapport fremgår det, at parkeringsvagten netop havde udstedt en afgift til en bil, der holdt ulovligt, da ejeren kom tilbage og blev noget fortørnet over netop det. “Da den 22-årige kort efter opdagede bøden, kørte han ifølge p-vagten ind foran ham på fortovet og fremsagde nogle verbale trusler”, skriver politiet nemlig.

Helt galt gik det, da manden efterfølgende åbnede handskerummet i sin bil og viste p-vagten en pistol, inden han kørte fra Niels Ebbesens Gade. Vagten tilkaldte politiet efter den noget rystende oplevelse.

Umiddelbart tyder noget på, at den unge mand ikke havde tænkt sig særligt meget om, da han stak af. Han havde kort forinden fået en parkeringsbøde, og derfor var p-vagten i besiddelse af bilens registreringsnummer. Så sammen med et grundigt signalement kunne politiet hurtigt rette mistanken mod den 22-årige.

“Da der var oplysninger om, at han befandt sig hos en ven på en adresse i Vesthimmerland, fik Østjyllands Politi hjælp af kollegerne i Nordjylland, der fredag formiddag tog ud og anholdt ham. I den 22-åriges bil lå en luftpistol, der kan ligne en ægte pistol, samt den parkeringsbøde, han havde fået dagen før”, skriver politiet, der derfor har sigtet ham for trusler mod ansat i offentlig tjeneste.

Del din kommentar