Skip to main content

På et splitsekund smadrer 15-årig sin fremtid

Han kunne være sluppet billigt. Han valgte en anden løsning. Den bliver dyr - lang tid fremover.

En 15-årig kunne være sluppet med en bøde for en ulovlig knallert. Han valgte anderledes. Arkivfoto: Colourbox.

En 15-årig kunne være sluppet med en bøde for en ulovlig knallert. Han valgte anderledes. Arkivfoto: Colourbox.

Landet over har politiet problemer med ulovlige knallerter.

Nu fortæller Fyns Politi om en historie fra det virkelige liv. Hvor en 15-årig kunne være sluppet med en bøde – men nu står tilbage med både fængselsstraf og en plet på straffeattesten.

Det fortæller Fyns Politi på sin Facebook-side.

Og her er historien:

En historie til dig, der kører på knallert, eller kender nogen der gør.

Det er den 23. juni 2020, sankthansdag i Kerteminde. Klokken er 17.05, da en betjent spotter en ulovlig knallert, som bliver ført af en 15-årig ung mand.

Betjenten retter henvendelse til den unge knallertfører og beder ham stoppe. Men det har han ikke i sinde at efterkomme.

Da han i stedet vil køre fra stedet, rækker betjenten lynhurtigt ud efter knallerten, og får fat i bagagebæren. Alligevel gasser knallertføreren bare op og kører fra stedet i høj fart med betjenten på slæb.

Trukket efter knallert

Betjenten bliver trukket flere meter hen af asfalten, indtil knallertføreren ender med at miste herredømmet over knallerten og derfor stopper.

Hvad der for den unge knallertfører kunne være endt med en bøde på 750 kroner for at køre på en ulovlig knallert, er nu endt med at blive en grim plet på straffeattesten.

Tirsdag den 10. november 2020 blev han nemlig idømt 40 dages betinget fængselstraf med et vilkår om nævnsbehandling.

Den unge mand endte med at blive dømt for vold mod betjenten og for at have fremkaldt fare for betjenten. Derudover blev han frakendt retten til at køre knallert og fik udsat retten til at få kørekort til bil, motorcykel med videre.

Alvorligt efterslæb

Dommen er alvorlig, fordi den betyder, at man skal man møde op foran Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal drøfte en passende konsekvens af kriminaliteten. Endvidere betyder en betinget dom, at laver man anden kriminalitet, så kan retten bestemme, at dommen skal afsones.

“Situationer, hvor knallerter kører på utryghedsskabende måde, er desværre ikke en sjældenhed. Vi får ofte klager fra forskellige steder på Fyn, hvor knallerter vælger at køre på stisystemer og spreder utryghed for beboere i området. Budskabet er klart – stop når politiet siger stop”, slutter opslaget.

Del din kommentar