Skip to main content

På stoffer: Fire af dronningens soldater smidt hjem

Fire værnepligtige hjemsendt efter ransagning.

De fire gardere er hjemsendt, mens sagen bliver undersøgt. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

De fire gardere er hjemsendt, mens sagen bliver undersøgt. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Fire værnepligtige fra Den Kongelige Livgarde blev natten til søndag den 21. juni 2020 hjemsendt, efter at de var blevet testet positive for euforiserende stoffer. Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

18 soldater fra vagtstyrken blev testet, da Københavns Politi natten til søndag blev tilkaldt til Livgardens Kaserne i København.

Politiet foretog en ransagning af stedet, og derudover blev 18 tilstedeværende soldater altså testet for euforiserende stoffer. Fire af de 18 personer blev testet positive, og de blev hjemsendt.

Forsvaret skriver, at de fire soldater vil “forrette tjeneste andetsteds ved Livgarden end i vagtstyrken,” mens Forsvarsministeriets Auditørkorps arbejder med sagen.

”Forsvaret ser med stor alvor på alle sager vedrørende brug af euforiserende stoffer. Sagen er overdraget til Forsvarsministeriets Auditørkorps til videre behandling. Brug af euforiserende stoffer er uforenelig med enhver form for militær tjeneste,” siger chefen for Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling, oberst Susanne Lund.

Det er uvist, hvad der er årsagen til, at Københavns Politi blev tilkaldt til kasernen.

Newsbreak.dk følger sagen.

Del din kommentar