Skip to main content

Parteret lig fundet spredt: Nu sker pludselig udvikling

Politiet oplyser nu, at sigtelsen mod kvinden begrænses til usømmelig omgang med lig. Hun parterede sin mand med fukssvans.

Politiet har på to adresser fundet så mange dele, at liget mestendels er intakt, oplyste efterforskningslederen til Newsbreak.dk. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet har på to adresser fundet så mange dele, at liget mestendels er intakt, oplyste efterforskningslederen til Newsbreak.dk. Foto: Presse-fotos.dk
Der blev ledt efter ligdele i en kolonihave på Lenesvej. Foto: Presse-fotos.dk
Der blev ledt efter ligdele i en kolonihave på Lenesvej. Foto: Presse-fotos.dk
Også på parrets hjemmeadresse fandtes ligdele. Foto: PResse-fotos.dk
Også på parrets hjemmeadresse fandtes ligdele. Foto: PResse-fotos.dk

En pludselig udvikling har vendt en uhyggelig sag fuldstændig på hovedet. En nu 69-årig kvinde er ikke længere sigtet for at slå sin mand ihjel. Det forventes, at kvinden tilstår usømmelig omgang med lig, oplyser Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Den sigtelse er svær at slippe, for i den uhyggelige sag, der nåede medierne i november 2018, blev mandens ligdele fundet på forskellige lokationer rundt om i Herlev.

Obduceret

Sagen begyndte at rulle den 6. november, da politiet pludselig rykkede ud til Herlev og undersøgte et hjem på Tofteledet og samtidig en kolonihave på Lenesvej. Længe var det hemmeligholdt, hvad der egentlig foregik, men det blev senere bekræftet, at der var tale om en drabelig sag. Manden er ifølge politiets overbevisning død i sommeren – eventuelt juli – 2018.

Det, som er kommet frem indtil nu, er, at kvinden efter alt at dømme har opbevaret ligdele – hoved og et ben – i en kummefryser, mens andre dele af hendes mand blev opbevaret i blomsterkummer i haven på Tofteledet. Det er hun sigtet for.

Kvinden er også sigtet for at have fjernet ligdele igen. Kvinden skal have gravet dem op og desuden flyttet de frosne dele til kolonihaven med det formål at grave dem ned, forklarede efterforskningsleder Ole Nielsen til Newsbreak.dk i november ’18.

Mandens lig blev obduceret, men det har altså ikke bidraget til en forklaring. For dødsårsagen er endnu ukendt, sagde Ole Nielsen. Derfor var det reelt ikke sikkert, om manden er blevet dræbt. Kvinden blev dog ved sagens begyndelse sigtet for drab – eventuelt medlidenhedsdrab.

Omsorgsfuld

Ved et grundlovsforhør, der blev holdt for lukkede døre, kom det til gengæld frem, at manden var dødeligt syg.

– Vi har fået at vide, at din mand var terminal syg, og at du beskrives som omsorgsfuld over for din mand. Jeg varetægtsfængsler dig ikke, hverken på mistanken for drab eller medlidenhedsdrab. Der er helt sikkert begrundet mistanke om usømmelig omgang med lig. Men der er ikke hjemmel og grundlag for en varetægtsfængsling, sagde dommer Anne Berg ifølge Ritzau.

Sigtelsen for drab blev dog i første omgang opretholdt, men den er altså nu frafaldet. Sagen om usømmelig omgang med lig ventes at blive behandlet som en tilståelsessag til november. Efter politiets bedste overbevisning er den 68-årige kvinde, der har boet i Herlev med sin mand i 30 år, den person, der har parteret liget, og det er efter sigende foregået med en fukssvans.

Kvinden har hele tiden nægtet sig skyldig i drab.

Del din kommentar