Skip to main content

Pas på disse brølere ved grillen

Fødevarestyrelsen har sendt en række grill-anbefalinger ud til de marinade-hungrende danskere, da der hvert år er flere tusinde, der bliver syge af grillmaden

Flere hundredevis bliver syge hvert år, når der er blevet grillet. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU UNDGÅR DET. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Flere hundredevis bliver syge hvert år, når der er blevet grillet. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU UNDGÅR DET. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Det er vigtigt at bruge en ren grilltang eller en ren gaffel, når kødet er færdigstegt. Foto: Scanpix
Det er vigtigt at bruge en ren grilltang eller en ren gaffel, når kødet er færdigstegt. Foto: Scanpix
Og så for god ordens skyld. Du må ALDRIG tænde grill indendøre. Det er livsfarligt. Foto: Scanpix
Og så for god ordens skyld. Du må ALDRIG tænde grill indendøre. Det er livsfarligt. Foto: Scanpix
Med en gas grill er det vigtigt, at du passer på. Blandt andet skal du  jævnligt tjekke, at gasslangen ikke er synligt slidt eller afbleget af sollys. Der må ikke opstå revner i gummiet, når slangen bøjes. Desuden bør du være meget opmærksom på, at gasflasken passer til dit gasudstyr. Foto: Scanpix
Med en gas grill er det vigtigt, at du passer på. Blandt andet skal du jævnligt tjekke, at gasslangen ikke er synligt slidt eller afbleget af sollys. Der må ikke opstå revner i gummiet, når slangen bøjes. Desuden bør du være meget opmærksom på, at gasflasken passer til dit gasudstyr. Foto: Scanpix
Hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød skal altid gennemsteges (også på grill), da bakterierne her er fordelt rundt i kødet. Foto: Scanpix
Hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød skal altid gennemsteges (også på grill), da bakterierne her er fordelt rundt i kødet. Foto: Scanpix
Især på en grill kan mad blive forkullet, og det dur ikke. I brændt mad findes der nemlig nogle giftige stoffer, der kan virke kræftfremkaldende. Foto: Scanpix
Især på en grill kan mad blive forkullet, og det dur ikke. I brændt mad findes der nemlig nogle giftige stoffer, der kan virke kræftfremkaldende. Foto: Scanpix
Du skal aldrig opbevare ikke-tilberedt kød sammen med tilberedt, og du må heller ikke lægge grillet kød tilbage i bakken, som det utilberedte kød kom i. Foto: Scanpix
Du skal aldrig opbevare ikke-tilberedt kød sammen med tilberedt, og du må heller ikke lægge grillet kød tilbage i bakken, som det utilberedte kød kom i. Foto: Scanpix
VASK dine hænder – også selv om du griller udendøre. Det forhindrer, at du overfører bakterier som campylobacter og salmonella. Se flere råd ved at klikke videre i galleriet. Foto: Scanpix
VASK dine hænder – også selv om du griller udendøre. Det forhindrer, at du overfører bakterier som campylobacter og salmonella. Se flere råd ved at klikke videre i galleriet. Foto: Scanpix

Duften af sommer er for mange ensbetydende med grill i sommerlandskabet. Alene tanken om grillpølser, spareribs og lækre steaks kan få munden til at løbe i vand for mange.

Del din kommentar