Skip to main content

Pas på: Otte fødevarer der kan give dig migræne

Der er en række fødevarer, du bør undgå, hvis du lider af migræne.

Nogle fødevarer kan forværre migræne. KLIK VIDERE OG SE OTTE EKSEMPLER. Foto: Scanpix.
Nogle fødevarer kan forværre migræne. KLIK VIDERE OG SE OTTE EKSEMPLER. Foto: Scanpix.
Modnede, lagrede og røgede fødevarer. Eksempelvis røgede pølser og stærk ost.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
Modnede, lagrede og røgede fødevarer. Eksempelvis røgede pølser og stærk ost. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
Rødvin og i visse tilfælde øl.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter.  Foto: Scanpix.
Rødvin og i visse tilfælde øl. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Overmodne frugter. For eksempel bananer med brune pletter.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Overmodne frugter. For eksempel bananer med brune pletter. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Surdejsbrød – vælg i stedet gærbrød.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Surdejsbrød – vælg i stedet gærbrød. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Chokolade.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Chokolade. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Lightprodukter, der indeholder aspartam. For eksempel lightsodavand.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Lightprodukter, der indeholder aspartam. For eksempel lightsodavand. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Citrusfrugter.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Citrusfrugter. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Foto: Scanpix.
Rødbedesaft.
Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Arkivfoto.
Rødbedesaft. Kilder: Sundhedscoach Gitte Hildebrandt og Dansk Hovedpinecenter. Arkivfoto.

Migræne kan beskrives som noget nær en folkesygdom i Danmark.

Hovedpineforeningen anslår således, at 15 procent af befolkningen lider af sygdommen.

Er du en af de danskere, der ofte lider af enten hovedpine eller migræne kan det være en god idé at kigge på, hvad du spiser.

Der er nemlig nogle fødevarer, der er kendt for at kunne udløse de ubehagelige symptomer.

Årsagen er, at molekyler i visse føde- og drikkevarer har en tendens til at trigge smerten i hovedet, har professor i neurologi Messoud Ashina fra Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet, tidligere forklaret til Ritzau.

Han understreger dog, at der mangler viden om sammenhængen mellem kost og hovedpine, men at mange af hans hovedpinepatienter nævner de samme fødevarer som udløsere.

– Det, som patienterne typisk nævner, er rødvin og nogle gange øl, men der findes ingen universel udløser af hovedpine, for så havde det jo været nemt at undgå, siger Messoud Ashina til Ritzau.

I galleriet ovenfor kan du se otte eksempler på fødevarer, der kan risikere at give hovedpine eller migræne.

Du kan også se her, hvorfor det kan være en god idé at finde alternative metoder til smertestillende medicin i denne artikel: Du kan få hovedpine af hovedpinepiller.

I denne artikel kan du desuden læse, hvilke forskellige typer hovedpine, der findes: Ondt i hovedet: Sådan opstår din hovedpine.

Del din kommentar