Skip to main content

Pastaretter trækkes tilbage

Lidl tilbagekalder en række pastaretter, hvor det ikke tydeligt fremgår, hvad indholdet er.

Lidl kalder en række pastaretter tilbage. Klik videre og se udvalget. Arkivfoto: Scanpix
Lidl kalder en række pastaretter tilbage. Klik videre og se udvalget. Arkivfoto: Scanpix
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl
Foto: Lidl

Opdatering 10.51:

Fødevarestyrelsen korrigerer sig selv og skriver, at den manglende danske mærkning ikke gør, at produktet med grundlag i fødevarelovgivningen skal tilbagekaldes.

Til gengæld er produktet ulovligt at markedsføre af samme grund.

“Da de frosne pasta færdigretter ikke har dansk mærkning på produktet, så er de ulovlige at markedsføre, men ikke farlige i forhold til fødevarelovgivningen.
Det vurderes, at forbrugere, der har allergi, ikke vil vælge produkter uden dansk allergenmærkning”, skriver styrelsen.

Original:

En række pastaretter solgt i danske Lidl-butikker mangler essentiel information og kaldes tilbage. Det oplyser både Lidl og Fødevarestyrelsen i pressemeddelelser.

For allergikere er det vigtigt at kunne læse og forstå, hvad der præcis er af indhold, og derfor er det et problem, at der på de fem slags pasta-færdigretter ikke er en dansk version af varedeklarationen.

De frosne pastaretter har altså ingen mærkning af allergener på dansk, og det er ikke muligt at orientere sig om produktets sammensætning via billeder. De frosne retter indeholder allergenerne hvedemel, mælk, selleri og/eller æg.

Er man ikke allergisk overfor et eller flere af disse produkter, vil der ikke være en egentlig risiko forbundet ved at indtage det, skriver Lidl. Hvis man synes, kan man frit kassere produktet eller levere det tilbage, hvor det er købt for en refundering – også uden kassebon, lover Lidl.

Nogle af poserne med pastaretter i vil have en korrekt dansk mærkning, hvorfor de altså ikke er omfattet af tilbagekaldelsen. Der er tale om fem forskellige slags retter, og du kan se dem i galleriet over artiklen.

Firmaet bag produkterne hedder Apetito Convenience, og retterne sælges fra Lidl-forretninger i hele Danmark, oplyser Fødevarestyrelsen.

“Lidl beklager de gener, som dette måtte medfører”, skriver butikskæden.

Del din kommentar