Skip to main content

Politi: Luk ikke denne mand ind

Han var på spil hele tre gange inden for et kvarter.

Politiet advarer – og efterlyser – en tricktyv, der har været på spil flere steder på kort tid. Han har blandt andet grå skægstubbe. Genrefoto: Scanpix

Politiet advarer – og efterlyser – en tricktyv, der har været på spil flere steder på kort tid. Han har blandt andet grå skægstubbe. Genrefoto: Scanpix

Mandag morgen var en tricktyv på spil i Højbjerg, hvorfra Østjyllands Politi i løbet af morgenen fik tre anmeldelser med nogenlunde samme ordlyd.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport. 

Klokken cirka 08.20 havde en mand været ind hos to beboere i nogle ældreboliger på Stenvej.

Først hos en 76-årig mand, hvor gerningsmanden havde oplyst, at han var fra et el-selskab, hvorefter han havde taget fat i den 76-åriges pung og etui indeholdende solbriller.

Det lykkedes dog ikke manden at få noget med derfra.

Klokken 08.22 havde samme mand været ikke hos en 97-årig kvinde og forsøgt at få hende til at udlevere dankort og kontanter.

Her lykkedes det manden at komme afsted med nogle hundrede kroner fra kvindens pung.

Klokken 08.35 var det en 91-årig kvinde i en ældrebolig på Bushøjvænget, der fik besøg af manden. Her blev han dog stoppet af hjemmeplejen og et familiemedlem til den ældre kvinde.

God formodning om identitet

Politiet har en god formodning om, hvem manden er, og det er også politiets opfattelse, at det var den samme mand, der blev omtalt i mandagens døgnrapport i forbindelse med et lignende tricktyveri på Rosenvangs Allé i Højbjerg søndag formiddag.

Østjyllands Politi vil dog gerne kontaktes på telefonnummer 114, hvis man ser manden, der beskrives som:

45-50 år gammel
170-180 centimeter høj
Spinkel af kropsbygning
Mørk i huden
Gråt hår
Grå skægstubbe og buskede øjenbryn
Taler dansk med accent
Var mandag iført blå bukser, blå vest og blå/sort kasket

Politiet opfordrer særligt ældre borgere til at være særligt opmærksomme, hvis en ukendt mand banker på døren og udgiver sig for at være håndværker eller lignende.

“Luk ham ikke ind, men kontakt i stedet politiet hurtigst muligt på telefon 114”, opfordrer politiet.

Del din kommentar