Politi roser vidner: Kæmpede for hans liv

Vidnerne forsøgte at redde mand, der var gået gennem isen

Udgivet Opdateret

Har du oplysninger i sagen – kender du vidnerne – så skriv til redaktion@newsbreak.dk

Der udspandt sig dramatiske scener, da flere vidner torsdag formiddag kæmpede for at redde en druknende mand op af en iskold sø.

10 Interesting Facts About Earth's Oceans
featured by

Politiet roser nu de personer, som forsøgte at redde den 45-årige mand, som var gået gennem isen på  søen ved Davinde på Fyn.

Manden forsøgte forgæves selv at bjærge sig op af det iskolde vand, men han blev mere og mere udmattet under de desperate forsøg på at redde sit liv.

Brav indsats

-Vidnerne kæmpede for at redde ham op. De har gjort en brav indsats, lyder de rosende ord fra vagtchef fra Fyns Politi Peter Vestergaard. Redningsforsøgene var dog forgæves. Først da dykkere og beredskab nåede frem til søen, blev den nu bevidstløse mand reddet op af vandet. Han havde da befundet sig under isen i flere minutter.

På land fik han hjertelungeredning, og han er i kritisk tilstand, fortæller vagtchefen videre.  Manden blev omgående kørt til behandling på Odense Universitetshospital.

Ville redde sin hund

Politiet formoder, at den 45-årige mand gik ud på isen for at redde sin hund. Isen kunne ikke bære, og den 45-årige mistede hurtigt kræfterne i det iskolde vand.

– Han er kørt til Odense Universitetshospital i kritisk tilstand. Han er under isen i flere minutter, og da han kommer op, er han livløs. Man starter hjertelungeredning og får så puls på ham igen, siger vagtchefen.

Det er et område med en grusgrav, hvor manden faldt i. Derfor er der meget dybt, selv om man ikke går langt ud.

– Det er en grusgrav, hvor det bare går lige nedad med det samme, siger Peter Vestergaard.

De pårørende er underrettet.

Powered by Labrador CMS