Skip to main content

Politiet aner uro i bandemiljøet

Vidner søges til en aktuel sag.

Politiet blev tilkaldt natten til lørdag. Genrefoto.

Politiet blev tilkaldt natten til lørdag. Genrefoto.

I en pressemeddelelse udsendt mandag gør Østjyllands Politi det klart, at der foregår en “generel uro” i bandemiljøet i politikredsen, senest illustreret med et skyderi natten til lørdag.

Her modtog politiet klokken 01.10 anmeldelse om, at der var afgivet flere skud ved en adresse på Ved Lunden i Åbyhøj.

Ingen personer blev ramt i forbindelse med skyderiet, og da politiet kom til stedet, var gerningsmændene flygtet.

De havde dog efterladt sig flere skudhuller, i en bil og i en mur, der blev fundet af politiets teknikere.

En del af en konflikt

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at man formoder, at skuddene blev affyret fra en bil, og at der blev skudt efter to personer med relationer til bandemiljøet i Aarhus Vest, og at episoden altså er én blandt mange.

”Hen over sommeren og de seneste uger har vi set flere spændinger og uro mellem grupperinger i Trillegården og i Brabrand, og vi vurderer, at det var det, der udviklede sig til en skudepisode natten til lørdag. Når vi sammenfatter vores efterforskninger, generelle observationer i miljøerne og de efterretninger som vi løbende indhenter, så er det vores vurdering, at der er en bandekonflikt lige nu i Aarhus, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Synligt politi

Politiet oplyser, at man i den kommende tid kommer til at være synlige i det vestlige Aarhus. Man agter at holde øje med banderne, og man prøver at skabe tryghed for de andre beboere i området.

”Vi vil være ekstra synlige med patruljer omkring Trillegården og Aarhus Vest, og vores medarbejdere i forebyggelse vil have et øget fokus på de unge i de områder, hvor banderne holder til. Vi kommer i endnu højere grad til at stå på tæerne af bandemedlemmerne, og vi er klar til at slå hårdt ned på de kriminelle, der deltager aktivt i konflikten, ” siger politiinspektøren.

Politiet oplyser derudover, at der hen over sommeren blev begået to drab i bande-området, der på den ene side vurderes som værende banderelaterede, men på den anden side mener man hos politiet ikke, at de har en direkte sammenhæng mellem den omtalte konflikt mellem grupperinger i Trillegården og Brabrand.

Politiet søger vidner til den seneste episode. Kan man hjælpe politiet, bedes man ringe 114.

Del din kommentar