Politiet angrebet: Teenagere anholdt

Politiet har været travlt beskæftiget i Aarhus-bydelen Gellerup, der har været præget af stor uro natten til søndag.

Udgivet Opdateret

Opdateret klokken 09.33:

Natten til søndag er Newsbreak.dks indbakke blevet bestormet med video- og fotomateriale taget i området omkring Gellerupparken i den vestlige Aarhus-bydel Brabrand. Natten har været plaget og præget af stor uro, fremgår det.

Ganske som det var tilfældet fredag aften efter en dramatisk hændelse ved en Stram Kurs-forestilling blev der natten til søndag kastet skyts efter politibilerne. Meldingerne fra stedet går på, at der er kastet sten efter politiets køretøjer.

Desuden er der videodokumentation af container- og bilbrande i området, laserlys der skærer gennem mørke, kortegekørende biler, der dytter, mens tilskuere hujer. En video viser også, at politiet på et tidspunkt sendte flere mandskabsvogne ind med kampklædte betjente.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Betjente med hjelme vælter lige pludselig ud af vognene og ser ud til at forsøge at indfange flere af urostifterne – på et tidspunkt kan man høre et smæld, der lyder som en sten, der rammer en af de mandskabsvogne.

Teenagere anholdt

Newsbreak.dk var tidligt søndag morgen været i kontakt med Østjyllands Politis vagtchef Peter Tholstrup. Han kan ikke give en status på indsatsen, men han bekræfter blot, at Østjylland Politi har været travlt beskæftiget natten til søndag.

I den efterfølgende pressemelding kan man læse, at tre personer er blevet anholdt i løbet af natten. Der er tale om teenagere, og generelt er det politiets opfattelse, at en stor del af uromagerne var unge mennesker.

– Vores patruljer observerede sidst på aftenen og først på natten mange unge, også meget unge, på gaderne i Brabrand. Der var flere ildspåsættelser i skraldespande og i en enkelt bil, og der blev flere gange kastet med sten efter politiets biler og affyret fyrværkeri på gaden, men ingen politifolk blev ramt, siger fungerede politiinspektør, Gert Bisgaard, i pressemeddelelsen.

Klokken 00.51 blev en 16-årig dreng anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand, da han kastede sten mod politiet ved Skaterparken på Tinesvej i Brabrand.

Klokken 02.55 blev en 15-årig dreng anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand, da han affyrede et bomberør mod politiet i krydset Dortesvej/Karen Blixens Boulevard i Brabrand.

Klokken 03.07 blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at have råbt efter en af politiets patruljer. Alle tre er løsladt efter endt afhøring, men de er fortsat sigtet, oplyser politiet.

Skud fredag

Det er heller ikke entydigt, hvad nattens hændelser er en reaktion på. Sikkert er det dog, at der fredag også udbrød en smule kaotiske scener i Gellerup, der er under stor rekonstruering, ovenpå en Stram Kurs-opvisning i Digterparken tæt ved.

Rasmus Paludan var til stede ved en af sine sædvanlige provokationer, da en mand pludselig trodsede en politiafspærring og truede Paludan med en kniv. Da han valgte ikke at følge politiets anvisninger, blev han skudt i benet.

Kort efter begyndte flere personer at kaste sten mod politiet, og der blev afskudt fyrværkeri mod betjentene. Den 52-årige mand, der blev skudt af politiet, blev varetægtsfængslet lørdag. Han er sigtet for drabsforsøg.

Politiet skriver i sin pressemeddelelse, at nattens megen uro sandsynligvis skyldes fredagens episoder.

Powered by Labrador CMS