Skip to main content

Politiet dropper efterforskning

Flere borgere havde indbragt en anmeldelse

Ninna Hedeager Olsen har beklaget afbrændingen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Ninna Hedeager Olsen har beklaget afbrændingen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen, bliver ikke sigtet af Midt- og Vestjyllands Politi for at brænde en Lars Løkke Rasmussen-dukke af. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

“Sagen er blevet juridisk vurderet, og Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet ikke at indlede en efterforskning mod Ninna Hedeager Olsen,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

En tradition

Ifølge Ninna Hedeager Olsen var der tale om en Sankt Hans-tradition og Olsen delte selv billeder på Facebook 23. juni 2020 af dukken og skrev, at de plejede at brænde en dukke af med et billede af Pia Kjærsgaard, der stiftede Dansk Folkeparti, eller Løkke. Opslaget var kun synligt for hendes venner.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, har tidligere kaldt billederne for “langt over grænsen.”

Mette Frederiksen-dukke

Billederne af Løkke-dukken kom i kølvandet på, at flere personer blev anholdt for at brænde en dukke med statsminister Mette Frederiksens (S) ansigt på.

Dukken var påmonteret et skilt med ordene: “Hun må og skal aflives”.

Politiet kontaktet

Efter at billederne af Lars Løkke Rasmussen-dukken kom frem i offentligheden, har flere borgere anmeldt Ninna Hedeager Olsen til politiet for at have fremsat trusler mod Lars Løkke Rasmussen.

Billederne er taget i Midt- og Vestjyllands politikreds, og som følge heraf er det Midt- og Vestjyllands Politi, der har gennemgået sagen. Konklusionen er altså, at man ikke gøre mere ud af den.

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at billederne af Løkke-dukken er fra en sankthansaften, hvor der er tradition for at brænde en “heks” af på et bil.

Derudover foregik arrangementet i en privat have, og der blev ikke fremsat trusler direkte mod Lars Løkke Rasmussen.

Politiet vurderer derfor, at Ninna Hedeager Olsen ikke har haft forsæt til at fremsætte trusler mod Lars Løkke Rasmussen. Derfor kan hun ikke straffes for forholdet efter straffeloven.

Del din kommentar