Politiet efterlyser mand i vild forsvindingssag

Manden er ikke mistænkt i sagen, men han betragtes som et vigtigt vidne.

Udgivet Opdateret

Norsk Politi efterlyser nu en ny mand i sagen om Elisabeth Hagen, der forsvandt fra sit hjem den 31. oktober 2018.

Flere norske medier, herunder Verdens Gang, refererer til en pressemeddelelse udsendt af norsk politi, hvor man kan læse, at mandens identitet ikke er politiet bekendt.

– Vi beder derfor manden selv, eller nogen, der ved hvem han er, om at kontakte politiet, siger Haris Hrenovica, advokat for norsk politi, i pressemeddelelsen, ifølge norske medier.

Fanget på video

Man kan på en video, offentliggjort af politiet, se manden. Han kommer, ifølge politiet, gående i baggrunden af videoen, og han bevæger sig mod kameraet.

Videooptagelsen er fra et område i nærheden af Tom og Elisabeth Hagens hus, den er fra den 31. oktober 2018, og norsk TV2 skriver, at politiet betragter manden som et vidne i sagen.

– Vi har ingen oplysninger, der indikerer, at han har noget med sagen at gøre. Men fordi vi ikke ved, hvem han er, og fordi han bevæger sig i nærheden af det centrale gerningssted på et tidspunkt, der er af interesse for efterforskningen, ønsker vi at få kontakt til ham, siger Haris Hrenovica i pressemeddelelsen, ifølge Norsk TV2.

Politiet har, ifølge flere norske medier, flere videooptagelser af manden, og på den baggrund har man en god idé om, hvor han var den 31. oktober. Da man ikke ved, hvem han er og ikke ved, om han kan hjælpe politiet med sagens opklaring, er han altså efterlyst.

Tom Hagen mistænkt

Mens politiet altså fortsat leder efter vidner i sagen, er Tom Hagen selv fortsat mistænkt af politiet. Han nægter sig skyldig i at have haft noget med Elisabeth Hagens forsvinden at gøre, og i juni måned kom det frem, at Tom Hagen har udlovet en milliondusør, der går til den, der medvirker til, at Elisabeth Hagen bliver fundet.

Hvor Elisabeth Hagens forsvinden først blev betragtet som en kidnapning, mener norsk politi altså nu, at hun er blevet dræbt, og at Tom Hagen i et eller andet omfang er medansvarlig for drabet.

Politiet har flere gange ransaget parrets hjem.Foto: Scanpix/Tore Meek
Politiet har flere gange ransaget parrets hjem.Foto: Scanpix/Tore Meek

Politiet har gentagne gange ransaget det hus, hvor Tom og Elisabeth Hagen boede i, og tilbage i juni kommenterede norsk politi på den seneste ransagning.

– Jeg kan bekræfte, at politiet har gjort fund, som vi mener kan være relevante for at belyse sagen yderligere, og som i hvert fald ikke svækker drabshypotesen, sagde Haris Hrenovica i den forbindelse til NRK, ifølge Ritzau.

Powered by Labrador CMS