Skip to main content

Politiet holder særligt øje fra mandag

Nu er sommerferien helt slut - og så rykker politiet ud.

Politiet har fokus på trafikken ved skolerne. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Politiet har fokus på trafikken ved skolerne. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Mandag starter mange tusinde børn i skole. I den forbindelse gennemfører politiet en landsdækkende indsats koncentreret om skoleveje med fokus på den trafikale adfærd, hastighed samt overholdelse af brug af sikkerhedssele. Som sædvanlig, fristes man til at sige. I bunden af artiklen kan du læse, hvad politiet specifikt kigger efter.

Denne gang bliver den målrettede indsats gennemført over tre hele uger. Dermed dækker den også de skoler, hvor starten er blevet udskudt som følge af dokumenteret coronavirus-smitte hos elever eller ansatte.

– Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

En af måderne at kontrollere på bliver med såkaldt ATK – automatisk trafikkontrol. Derudover vil der især blive fokuseret på

  • bilernes hastighed
  • om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele
  • om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele
  • skolepatruljernes arbejde, og
  • forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.
Del din kommentar