Skip to main content

Politiet: Mystisk køretur få dage før drab

Københavns Politi beder om hjælp til at opklare drabssag

Et område blev afspærret efter drabet. Foto: Presse-fotos.dk.

Et område blev afspærret efter drabet. Foto: Presse-fotos.dk.

Den 29. september 2020 skød og dræbte en ukendt gerningsmand en 20-årig frisør i Salon Ørn på Mørkhøjvej i Brønshøj.

Københavns Politi skriver nu i en pressemeddelelse, at man formoder, at drabet har forbindelse til et drabsforsøg fem dage tidligere.

Kørte forbi igen og igen

Politiet skriver, at to personer her kørte forbi Salon Ørn på en sølvgrå Yamaha-motorcykel af mærket VP250 X-City.

Begge personer var iført sort tøj med hætterne trukket op over hovederne. Bagsædepassagerne sad med en pistol, og motorcyklen kørte forbi frisørsalonen fire gange, før den forsvandt ad Mørkhøjvej til Novembervej.

Københavns Politi har offentliggjort overvågningsvideoer fra området fra de forskellige tidspunkter i forsøget på at få identificeret en række personer, herunder den person, der dræbte frisøren den 29. september.

Videoen af de to personer, der kørte forbi frisørsalonen flere gange, kan ses her:

Vendte tilbage

Politiet oplyser, at den mistænkte drabsmænd den 29. september klokken 12.45 kom gående ad Mørkhøjvej i sydlig retning. Han gik til at starte med forbi salonen, men klokken 12.52 vendte han tilbage til salonen, hvor den 20-årige blev dræbt.

Man kan se den mistænkte her:

Politiet har udsendt følgende signalement af gerningsmanden:

“Mand, 183-200 cm høj og almindelig af bygning. Han var iført en sort regn- eller skaljakke med hætten trukket op over hovedet, sort kasket, sorte regn- eller skalbukser, sorte sko og sorte handsker. Han var desuden iført hvidt eller lyseblåt mundbind og bar på en pose.”

– Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmanden på de ruter, han fulgte før og efter drabet. Han kan være steget ud af en bil i nærheden af krydset Mørkhøjvej/Novembervej, og han kan ligeledes have benyttet et flugtkøretøj, siger vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard i pressemeddelelsen.

Beder om hjælp

Politiet mener, at den motorcykel, der kan ses i den offentliggjorte video, er den samme som en motorcykel, der i efteråret blev stjålet fra en villa i Klampenborg, på et tidspunkt mellem den 18. september klokken 20.00 til den 19. september klokken 07.30.

Den stjålne motorcykel blev fundet igen den 26. september i en passage mellem Dildhaven 3A og 5 i Herlev.

– Vi efterforsker de to sager ud fra, at der er en sammenhæng imellem dem. Derfor er vi meget interesserede i at høre fra vidner, der har set personerne på motorcyklen køre forbi Salon Ørn – men også hvis man har set motorcyklen i tidsrummet, efter den blev stjålet, eller hvis nogen har set den blive efterladt i Herlev, siger Bjarke Dalsgaard i pressemeddelelsen.

Del din kommentar