Skip to main content

Politiet nægter at acceptere det

Nu sættes der igen hårdt ind i området.

Fyns Politi efterforsker endnu et skyderi i Odense-bydelen Vollsmose – nu er der indført skærpet straf-zone og visitationszone. Klik videre og se hvor. Foto: Presse-fotos.dk
Fyns Politi efterforsker endnu et skyderi i Odense-bydelen Vollsmose – nu er der indført skærpet straf-zone og visitationszone. Klik videre og se hvor. Foto: Presse-fotos.dk
Visitationszone i Vollsmose. Foto: Politi
Visitationszone i Vollsmose. Foto: Politi
I denne zone er der skærpet straf forbundet med en række overtrædelser af straffeloven. Foto: Politi
I denne zone er der skærpet straf forbundet med en række overtrædelser af straffeloven. Foto: Politi

Endnu et skyderi i Odense-bydelen Vollsmose lørdag har fået politiet til nok en gang at sætte hårdt mod hårdt. Derfor er der blevet indført en såkaldt visitationszone, der giver politiet særlige beføjelser. Samtidig er der også i en defineret zone skærpet straf i forbindelse med en række kriminelle handlinger.

– Vi hverken kan eller vil acceptere, at der bliver anvendt skydevåben. Derfor trækker vi nu i bremsen og indfører både visitationszone og skærpet strafzone i Vollsmose og dele af Korsløkke.
Borgernes sikkerhed og tryghed er helt afgørende, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan forhøjes med op til den dobbelte i forhold til gældende praksis. “For at kunne indføre en skærpet strafzone skal politiet vurdere, at der er tale om et ekstraordinært kriminalitetsbillede i det pågældende område”, skriver Fyns Politi.

For øjnene af borgere

Ingen kom tilsyneladende til skade ved lørdagens skyderi. Det oplyste Fyns Politi i hvert fald til Newsbreak.dk i løbet af eftermiddagen. Anmeldelsen om et pludseligt skyderi i Egeparken kom omkring 13.45 lørdag.

På det tidspunkt var flere personer og almindelige borgere til stede, da der pludselig lød flere skud. Desuden var adskillige mennesker vidne til skyderiet. På den baggrund vurderer politiet nu, at der var decideret fare for uskyldige personer.

– Vi så desværre tidligere på året, at en skudepisode kostede en 31-årig uskyldig mand livet, og at en anden 31-årig mand med tilknytning til en af grupperingerne i området blev såret af skud, siger Arne Gram.

Ingen anholdt

Fyns Politi arbejdede det meste af eftermiddag og tidlig aften i Egeparken, Vollsmose, hvor en større afspærring blev opsat. Hunde på stedet snusede efter spor, og politiet opfordrede ad flere omgange vidner til at henvende sig, hvis de havde set noget.

Ingen personer var anholdt i forbindelse med sagen oplyste pressemedarbejder Charlotte Nyborg til Newsbreak.dk omkring klokken 18.45 lørdag. I den seneste pressemeddelelse lyder det, at politiet ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Dog fremgår det, at skyderiet formodes at have sammenhæng med en konflikt, der fra tid til anden blusser op mellem grupperinger i Vollsmose. Samtidig med skudafgivelserne har der været slagsmål mellem et større antal personer i Vollsmose, skriver Fyns Politi.

De to zoner udløber begge mandag den 23. november 2020 og kan forlænges, hvis det skønnes nødvendigt.

Del din kommentar