Skip to main content

Politiet ringer til disse 5000 danskere

5000 danskere vil få opkaldet.

5000 danskere får muligheden for at gøre politiet klogere. Arkivfoto: Scanpix

5000 danskere får muligheden for at gøre politiet klogere. Arkivfoto: Scanpix

Hvorfor har du ikke betalt den bøde, du har fået?

Det spørgsmål vil 5000 danskere i den kommende tid blive ringet op for at få – fra politiet.

Formålet er simpelthen at blive klogere på, hvorfor nogle bøder ikke bliver betalt, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Ingen tvang

Baggrunden er, at det kræver betydelige ressourcer for politi, Gældsstyrelsen og domstolene, hver gang en bøde ikke bliver betalt frivilligt.

Det sker i runde tal 133.000 gange om året. Det drejer sig om bøder i eksempelvis sager om overtrædelse af færdselsloven, gadeuorden, besiddelse af euforiserende stoffer eller tyveri.

Når de ikke bliver det, bliver de sendt til afgørelse i retten. Det undgår politiet helst, så nu ringer de skyldnere op for at blive klogere på, hvorfor bøderne ikke bliver betalt:

– Det er helt frivilligt, om man vil medvirke, men det håber vi selvfølgelig, at mange har lyst til, for det er sådan, vi kan lære og blive bedre. Der kan være mange årsager til, at borgerne ikke har fået betalt deres bøder – måske er de stødt på problemer, som vi kan være med til at løse. Det vil vi gerne vide mere om, siger afdelingsleder Jeppe James Olsen fra bødeafdelingen i Politiets Administrative Center i en pressemeddelelse.

Pas på svindlere

Rigspolitiet oplyser i øvrigt, at bødeafdelingen ikke vil bede om borgernes personlige oplysninger om fx personnummer, NemID og betalingskort.

På den måde kan borgere vide sig sikre på, at opkaldet reelt er fra politiet og ikke fra en svindler, der forsøger at udnytte politiets undersøgelse til at skabe sig uretmæssig adgang til borgernes oplysninger eller penge.

Del din kommentar