Skip to main content

Politiet til eftersøgt: -Meld dig selv nu

Efterforskning i forsvindingssag fortsætter – 52-årig mand eftersøges.

Nordjyllands Politis massive efterforskning i sagen om den forsvundne 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen fra Frederikshavns-området fortsætter på fuldt tryk. To personer blev i fredags anholdt og varetægtsfængslet. Desuden er der nu afsagt fængslingskendelse mod en tredje person i sagen.

Det er en 52-årig mand, der nu også er efterlyst internationalt i sagen.

– Vores efterforskningsskridt i sagen gør, at vi mistænker ham for at have forbindelse til den 39-årige mands forsvinding, siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen, der af hensynet til at beskytte det omfattende efterforsknings-arbejde ikke kan udtale sig yderligere om det konkrete mistankegrundlag mod den 52-årige eftersøgte mand:

– Men vi opfordrer ham til omgående at melde sig til nærmeste politimyndighed.

Kompleks efterforskning

To personer – en 46-årig kvinde og en 45-årig mand – blev ved et grundlovsforhør i Retten i Hjørring i fredags varetægtsfængslet i sagen i foreløbig fire uger.

Grundlovsforhøret blev holdt for dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at politiet ikke kan udtale sig om sigtelserne mod de to personer eller kommentere på deres forklaringer.

– Foran os ligger stadig en stor og kompleks efterforskning af denne sag. Vi skal undersøge en lang række af spor, og vi skal foretage afhøringer og genafhøringer af adskillige personer med relation til sagen, forklarer vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Flere lokaliteter undersøgt

Vicepolitiinspektøren oplyser, at politiets efterforskningsskridt i sagen hen over weekenden ligeledes har omfattet undersøgelse af en række forskellige lokaliteter i Frederikshavnsområdet.

– Vi har i den forbindelse beslaglagt en række effekter. Dem skal vi have nærmere undersøgt, belyst og analyseret. Vores arbejde består fortsat i få klarlagt, hvorvidt der er spor efter en forbrydelse mod den 39-årige efterlyste mand et af disse steder, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Sagen om den forsvundne 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen efterforskes som en drabssag. Foto: Rasmus Skaftved.

Sagen om den forsvundne 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen efterforskes som en drabssag. Foto: Rasmus Skaftved.

Da politiets efterforskning stadig pågår, har Nordjyllands Politi ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Har man relevante oplysninger i sagen, så skal man ringe til politiet på telefonnummer 114.

Tidligere forsøgt dræbt

Ifølge Nordjyske er Eddie Karl-Johan Christensen identisk med en mand, der i 2016 blev udsat for et voldsomt drabsforsøg i Elling.

Her blev han slået i hovedet med en gaffelnøgle, så han fik livstruende kraniebrud, og efterfølgende blev han overhældt med benzin og smidt ind bagi en varebil, som kørte galt på Tuenvej.

To mænd – en 49-årig og en 41-årig – blev dømt i sagen og fik henholdsvis seks et halvt års fængsel og syv års fængsel.

En måned efter retssagen blev den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen selv idømt to et halvt års fængsel, fordi han opbevarede en skarpladt pistol i sin lejlighed, da han frygtede for sit liv.

Del din kommentar