Politiet uden lig i drabssag

Politiet har ikke fundet noget lig i drabssag fra Frederikssund, hvor en mand blev fængslet mandag.

Udgivet Opdateret

Nordsjællands Politi bekræfter nu, at man ikke har fundet liget af Maria From Jakobsen. En 44-årig mand blev mandag varetægtsfængslet for at have dræbt den 43-årige kvinde.

Det er vicepolitiinspektør Lau Lauritzen, der over for Ekstra Bladet bekræfter, at man ikke har fundet kvindens lig.

Se mere video hos Local Eyes

Da senioranklager Kenn Jørgensen mandag præsenterede Retten i Hillerød for politiets sigtelse i sagen, fremgik der ikke noget om, hvor, hvornår og hvordan Maria From Jackobsen skulle være blevet dræbt.

Og denne mystik skyldes altså delvist, at der ikke er fundet et lig.

Det er vicepolitiinspektør Lau Lauritzen, der bekræfter, at man ikke har fundet kvindens lig.

– Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, at hun er død, men vi efterforsker hendes forsvinden som en drabssag, siger han.

Da senioranklager Kenn Jørgensen mandag præsenterede Retten i Hillerød for politiets sigtelse i sagen, fremgik der ikke noget om, hvor, hvornår og hvordan Maria From Jacobsen skulle være blevet dræbt.

Liget spiller normalt en betydelig rolle i efterforskningen af drabssager. Ofte kan en retsmedicinsk undersøgelse nemlig kaste lys over, hvordan personen er afgået ved døden.

For eksempel om der er tale om kvælning, skud, skarp vold, stump vold eller måske en forgiftning.

Marie From Jakobsen blev den 26. oktober meldt savnet. Dengang lød det, hun – uden telefon, computer eller betalingskort – havde forladt sit hjem i Frederikssund.

Den bil, hun skulle være kørende i, blev senere fundet i København.

Hus afspærret

Søndag aften blev et hus på Nialsvej i Frederikssund afspærret. Årsagen var dog ikke noget politiet mandag formiddag ville udtale sig om.

– Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg kan bekræfte, at et hus er afspærret derude, sagde pressevagten ved Nordsjællands Politi dengang til Newsbreak.dk.

Op ad dagen meldte Retten i Hillerød ud, at der mandag eftermiddag skulle være et retsmøde – et grundlovsforhør om manddrab. Politiet oplyste efterfølgende, at det drejede sig om Maria From Jakobsen, som man altså mener er blevet dræbt.

En mand blev ved retsmødet fængslet. Han har en relation til kvinden og en stilling, som på grund af et navneforbud ikke må nævnes, da det vil kunne identificere ham. Han nægter sig skyldig i politiets sigtelse.

Sager uden lig

Selv om liget spiller en stor rolle i efterforskningen af drabssager, så er der flere eksempler på personer, der er dømt for drab i sager uden lig.

I 2017 blev Khalil Meme i Østre Landsret idømt 12 års fængsel og udvisning for altid for drabet på sin ekskone, selv om hendes lig aldrig blev fundet.

Liget af Henrik Hauberg Madsen er heller aldrig fundet, men i 2014 blev Claus Stokholm Larsen og Bo Madsen idømt henholdsvis 15 og 13 års fængsel for at have slået ham ihjel.

I en af de mest opsigtsvækkende drabssager i nyere tid blev Peter Lundin i 2001 idømt livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner, hvis lig heller aldrig er fundet.

Powered by Labrador CMS