Hustru dybt berørt efter dødsfald

Rock and Roll Hall of Fame legenden Lloyd Price er gået bort 88 år gammel

Rock´n Roll og R&B legenden Lloyd Price sov stille ind mandag den 3. maj. Hanblev 88 år gammel. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den amerikanske musiker Lloyd Price, der var en af de helt store stjerner i efterkrigstidens spæde rock ‘n roll epoke er gået bort 88 år gammel.

Han sov stille ind mandag den 3. maj efter komplikationer med diabetes.

Mr. Personality

Det skriver blandt andet Billboard, der har den triste nyhed fra afdødes hustru .

“Jeg er dybt rørt over strømmen af kærlighed til og hyldester af min mand Lloyd Price, der fredeligt gik bort den 3. maj 2021. Han fik tilnavnet ‘Mr. Personality ‘på grund af sit største hit. Men også fordi han var karismatisk, generøs, smart, sjov, talentfuld og havde et stort hjerte.

Jeg er så taknemmelig for alle de, der elsker hans musik og har dyrebare minder om hans mange sange. Fra den dybeste del af mig – tak og kærlighed til alle,” siger hun i en erklæring til mediet.

Skabte opmærksomhed på unik lyd

Lloyd Price vil blive husket for sine mange banebrydende pop- og R&B hits op gennem 1950´erne og 1960´erne. Ikke mindst ‘Personality’ og ‘Stagger Lee’

Han voksede op i New Orleans forstaden Kenner og bidrog i høj grad til at skabe national opmærksomhed omkring New Orleans’ unikke og spirende R&B-lyd.

Blandt andet via sit første nummer 1 R&B hit ‘Lawdy Miss Clawdy’ i 1952 og opfølgningssingler som ‘Oooh-Oooh-Oooh’, ‘Ain’t It a Shame’ og ‘Tell Me Pretty Baby’, som alle fandt vej til top 10 på R&B hitlisten.

Modtog masser af hæder

I 1994 blev Lloyd Price hædret med ‘Pioneer Award’ fra The Rhythm and Blues Foundation og i 1998 blev han optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

I 2010 fik han plads i Louisiana Music Hall of Fame og i 2019 i The National Rhythm & Blues Hall of Fame.

Udover sin hustru efterlader Lloyd Price sig desuden tre døtre og to sønner.

Powered by Labrador CMS