Skip to main content

Præsten Rebecca overrasker altid konfirmanderne

- De plejer at synes, at det er ret fedt, siger præsten selv

Rebecca Maria Aagaard-Poulsen fortæller, at hun ikke har haft så meget tid med de de unge, der blev konfirmeret den 13. maj, grundet coronarestriktionerne. Hun ville ikke undervise de kommende konfirmander over nettet, så i stedet tog hun på hjemmebesøg med sangerinden Nana Schwartzlose. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Rebecca Maria Aagaard-Poulsen fortæller, at hun ikke har haft så meget tid med de de unge, der blev konfirmeret den 13. maj, grundet coronarestriktionerne. Hun ville ikke undervise de kommende konfirmander over nettet, så i stedet tog hun på hjemmebesøg med sangerinden Nana Schwartzlose. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Da de konfirmerede unge mennesker forlod Tved Kirke Kristi himmelfartsdag var det til det, deres præst Rebecca Aagaard-Poulsen kalder et superfedt “umpti umpti rapnummer.”

I Rebeccas kirke er det nemlig sådan, at konfirmanderne vælger den musik, der spiller dem ud af kirken, uanset genre.

Det er et eksempel på den lidt anderledes tilgang, præsten i Tved Kirke har til konfirmationsundervisningen.

– Min undervisning er meget fri. Vi sidder ikke og læser i biblen. Jeg forsøger at lære dem at leve og ikke læse kristendommen, siger Rebecca Aagaard-Poulsen.

Sådan har det altid været

Rebecca Aagaard-Poulsen har været præst på Langeland og i Køge, og for tiden holder hun til i Tved Sogn i Svendborg Kommune, og alle hendes konfirmander har det til fælles, at deres konfirmation ikke fulgte normerne.

Hver konfirmation er baseret på et tema, der er valgt på forhånd, og ud fra det tema får konfirmanderne lov til at vælge nogle elementer til.

Da der var konfirmation i Tved Kirke på Kristi himmelfartsdag, var temaet boksning, og Rebecca Aagaard-Poulsen fortæller, at hun har valgt den specielle tilgang til konfirmationen af flere grunde.

– Jeg har altid gjort det sådan her. Det handler om, at de får en god dag. De skal huske tilbage på det som noget godt, siger Rebecca Aagaard-Poulsen.

I forbindelse med konfirmationen havde hun placeret boksehandsker ved konfirmandernes stole, og i løbet af dagen besluttede de unge sig for, at de ville gennemføre selve konfirmationen foran præsten med handskerne på. Det fik de lov til.

Du bokser med ting

Rebecca Aagaard-Poulsen fortæller, at hun på grund af coronakrisen ikke har set de kommende konfirmander så meget denne gang, som hun normalt gør.

Derfor var hun i tvivl om, hvad for et tema, der skulle præge konfirmationen, men tingene faldt på plads, da hun havde de unge med i den lokale bokseklub Rollo.

Her lærte eleverne trosbekendelsen, mens de boksede sig igennem dem, og Rebecca Aagaard-Poulsen kom til at tænke på, at boksning godt kunne være et tema for en konfirmation og for livet, når man har noget, man bokser med.

Herfra var det et spørgsmål om at kombinere temaet med konfirmationen i almindelighed og kristendommen i særdeleshed.

– For mig handler det om, at der altid er en god træner i hjørnet, og en god dommer, der passer på en, siger Rebecca Aagaard-Poulsen.

Hun fortæller, at hun andre år har kørt konfirmation med pizza-tema og med et DSB-tema, og at det til syvende og sidst handler om, at konfirmanderne skal få en oplevelse, der gør, at de får lyst til at vende tilbage til kirken senere i livet.

Det skal hænge sammen

Når Rebecca Aagaard-Poulsen får den idé, at der skal være en boksering midt i kirken, og at der skal spilles Eye of The Tiger, så vender hun den med menighedsrådet og hendes kolleger, der skal være med til at afholde konfirmationen.

– Uanset hvor mange fjollede ideer, jeg får, kan jeg ikke føre dem ud i livet uden opbakning fra menighedsrådet. Personalet skal også have en god oplevelse, og menighedsrådet skal stå på mål for det, siger Rebecca Aagaard-Poulsen.

Hun oplever, at menighedsrådet står bag hende og bakker hende op, når hun underviser i kristendommen på en lidt anderledes måde.

Traditionerne

Det betyder dog ikke, at alt foregår helt vildt anderledes i Tved Kirke. Det betyder bare. at præsten gør tingene på sin måde, hvor det giver mening.

Rebecca Aagaard-Poulsen fortæller, at Tved Kirke et sted, hvor der er plads til, at man prøver noget forskelligt af for at få det hele til at fungere.

Det betød også, at Tved Kirke afviklede julegudstjeneste juleaften i 2020, ved at Rebecca Aagaard-Poulsen stod inde i kirken, mens tilhørerne så til på en storskærm udenfor.

– Det blev streamet ud for at få så mange som muligt med, siger Rebecca Aagaard-Poulsen.

Forskellige styrker

Mens Rebecca Aagaard-Poulsen bruger rigtig meget energi på, at konfirmanderne får en helt særlig oplevelse af at blive konfirmeret, fortæller hun, at der er andre ting, hun ikke bruger så meget energi på.

Hun vælger at bruge sine kræfter, hvor hun føler, at hun er bedst, og så lader hun andre om at gøre det, de er gode til.

– Der er andre præster, der er gode til at afholde bibelstudiekredse. Der er ikke noget, der er bedre end noget andet. Jeg har bare noget, jeg synes er fedt. Det handler om, at jeg får energi af at have mine konfirmander. Jeg har hjerte og sjæl i det, fordi jeg synes, at det er supersjovt, siger Rebecca Aagaard-Poulsen.

Nyt tema

Præsten fra Tved Sogn fortæller, at det næste hold konfirmander skal have deres store dag sidst i august. Temaet bliver noget helt andet end boksning, men hvad det er, vil hun ikke afsløre. Det skal være en overraskelse til de nye konfirmander.

– De ved, at der kommer et tema. Hvad det er, ved de ikke. Men de plejer at synes, at det er ret fedt, siger Rebecca Aagaard-Poulsen.

Del din kommentar