Prins Joachim om blodprop: Meget arbejde forude

Prins Joachim melder om god form, men siger også, at han har meget at arbejde på efter blodprop.

Coronarestriktioner er der også i Frankrig, og det har givet Prins Joachim en speciel jobstart som forsvarsattaché. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Prins Joachim skal i lang tid arbejde med at komme helt på toppen efter den blodprop i hjernen, der ramte ham i juli.

Det siger han i et interview med DR.

– Formen er god.

– Men jeg må sige, at det stadig er noget, jeg arbejder med. Og det vil det også være i lang tid fremover, siger prinsen til DR.

Prins Joachim blev i juli ramt af en blodprop i hjernen under en ferie i Sydfrankrig.

Det skete, mens han opholdt sig på familiens franske vinslot, Chateau de Cayx. Derfra blev han hastet på hospitalet i Toulouse. Her blev han udskrevet i starten af august.

Ventes ikke at få mén

Kongehuset har tidligere oplyst, at den 51-årige prins ifølge lægernes vurdering vil komme sig over blodproppen uden mén.

– Efter lægernes anvisninger vil prinsens opstart foregå stille og roligt – herunder med hjemmearbejde, som jo også er helt i tråd med den generelle arbejdssituation i Paris som følge af covid-19. Prins Joachim stiler mod at starte medio september, oplyste Kongehuset omkring den 25. august.

Hele familien er ramt

Interviewet foregår i Paris, hvor prins Joachim og familien er bosiddende, da han er begyndt i sit nye job som forsvarsattaché.

– Det er jo ikke kun mig og min fysiske form, der blev ramt. Min kone, mine børn og den allernærmeste familie – vi er alle sammen blevet ramt af det. Jeg blev ramt fysisk, men de var jo på første parket. Derfor er familien også en del af denne heling, og vi takker vores skaber for hver eneste dag. Simpelthen, siger prins Joachim til DR.

Anderledes jobstart

Han fortæller ligeledes, at coronakrisen har givet en noget anderledes start på jobbet som forsvarsattaché, end hvis verden ikke havde været ramt af en pandemi.

– Der er bevægelsesbegrænsning, der er udgangsforbud, vi skal have passerseddel, hvis man bevæger sig mere end en kilometer væk fra hjemmet.

– På en eller anden måde er det ikke det, man forbinder med hverken Frankrig, Paris endsige den hverdag, vi alle sammen er født og opvokset op i. Men vi skal jo alle sammen bidrage til at være en del af løsningen og ikke trække i modsatte retninger, siger prins Joachim til DR.

Som forsvarsattaché er det prins Joachims opgave at fungere som Forsvarsministeriets og Forsvarets forlængede arm i Frankrig.

Arvefølgen til den danske trone

Dronning Margrethe har været dronning af Danmark siden 1972, og siden Kronprins Frederiks fødsel, har han været nummer ét til at overtage fra hende, når hun engang ikke er regent længere. Men der findes mange andre, foruden Frederik, der står til at tage over i det, der hedder arvefølgen til den danske trone:

1 Kronprins Frederik
2 Prins Christian
3 Prinsesse Isabella
4 Prins Vincent
5 Prinsesse Josephine
6 Prins Joachim
7 Prins Nikolai
8 Prins Felix
9 Prins Henrik (søn af prins Joachim)
10 Prinsesse Athena
11 Prinsesse Benedikte
12 Prinsesse Elisabeth

Kilde: Henrik Gam: Tronfølge i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 3. maj 2018.

Powered by Labrador CMS