Skip to main content

Puk-brand skal undersøges

Et stykke danmarkshistorie er stort set brændt ned mandag morgen.

Det legendariske Puk Recording Studio nord for Randers er ikke mere. Foto: Presse-fotos.dk
Det legendariske Puk Recording Studio nord for Randers er ikke mere. Foto: Presse-fotos.dk
Det legendariske Puk Studio nord for Randers er brændt ned. Foto: Øxenholt Foto
Det legendariske Puk Studio nord for Randers er brændt ned. Foto: Øxenholt Foto

Opdatering 09.44:

Det legendariske pladestudie Puk Studio nord for Randers er brændt ned. Det bekræfter flere kilder for Newsbreak.dk mandag morgen.

Ifølge Østjyllands Politi er branden blevet anmeldt klokken 04.48 af en beboer i området, der opdagede flammerne, der på det tidspunkt allerede var godt i gang med at fortære et stykke dansk kulturhistorie.

– Da vi kommer derud, er der mange høje flammer op gennem taget, siger Anne Tiedemann fra politiets kommunikationsafdeling. Brandslukningen er klokken 9.30 fortsat i gang. Der er iværksat efterslukning.

(Læs Newsbreak.dks interview med mangeårig ejer og leder af Puk, Peter Iversen HER).

Beredskab & Sikkerhed fortæller mandag morgen til Newsbreak.dk, at Falcks vagtcentral har været ansvarlig for sagen, men den vagthavende i vagtcentralen bekræftede dog ved syvtiden, at der har været brand i studiet, der ligger i Kærby ved Gjerlev. Det har indtil videre ikke ladet sig gøre at træffe Falcks vagtcentral.

Skal undersøges

Det er for nuværende uvist, hvordan branden i det forladte pladestudie begyndte, men det skal undersøges af politiets særlige brandfolk.

– Når brandslukningen engang er færdig, skal der laves brandundersøgelser. Inden da kan vi ikke sige noget om brandårsagen, siger Tiedemann til Newsbreak.dk.

Beredsksabsstyrelsen har været tilkaldt for at deltage ved efterslukningen.

I løbet af 2020 har en Youtube-video floreret, hvor det fremgik, at to personer var brudt ind i det nedlagte studie og foretog såkaldt “urban exploring”. Videoen er nu slettet fra portalen.

Det kan ikke siges, om branden er påsat. Politiet har ingen anmeldelser fået om mistænkelig adfærd på grunden i tiden forud for branden, siger kommunikationsmedarbejderen.

Ikoniske øjeblikke

Puk Studio, der har lagt adresse til indspilningen af både danske og internationale storsællerter, skal være lukket og solgt til en vindmøllevirksomhed for nogle år siden. Nu er det slet ikke mere.

Mest ikonisk er nok historien om indspilningen af to album af Depeche Mode. Først “Music for the Masses” i 1986 og siden i 1989 for at færdiggøre verdenshittet Violator. Det kom der et snart ikonisk interview ud af, hvor forsanger Dave Gahan interviewes foran stedets swimmingpool.

I sine velmagtsdage havde Puk Studio noget af verdens mest avancerede udstyr, og der var både biograf, bar og overnatningsmuligheder en masse. Stedet blev i 80’erne ombygget for et tocifret millionbeløb.

Foruden Depeche Mode har blandt andre George Michael og Elton John også indspillet nord for Randers. Adskillige store danske bands har også brugt studiet i Kærby.

Del din kommentar