Skip to main content

Ramte politibil under heftig flugt

Betjente satte efter 22-årig mand - og så kom der gang i bødeblokken

Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Der kom for alvor gang i bødeblokken, da betjente sent torsdag aften satte efter en bil, som kørte på Klokkervej i Aarhus V.

Betjentene blev opmærksomme på bilen, der blev ført af en 22-årig mand, som politiet vidste havde fået inddraget retten til at køre bil.

Betjentene kørte efter bilen og forsøgte ved brug af både horn og lygter at få den 22-årige mand til at holde ind til siden. Det var han tilsyneladende ikke specielt interesseret i, idet han blot satte farten op og fortsatte videre ad Ryhavevej.

-Patruljen var dog lige i hælene på ham, og de kunne blandt andet se, at han tog sin mobiltelefon frem og begyndte at taste på den, mens han, uden at blinke til venstre, fortsatte mod Bispehavevej. Da bilen drejede til venstre, kunne betjentene se, at den 22-årige mand heller ikke havde nogen sikkerhedssele på, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ramte politibilen

Patruljen forsøgte at komme op på siden af bilen for at få føreren til at standse, men da de nåede til en chikane, hvor kun én bil kan passerede ad gangen, forsøgte den 22-årige at presse sig højre om politibilen, hvilket resulterede i, at han påkørte patruljebilen på højre forside. Bilerne stod nu stille helt tæt op ad hinanden, så den 22-årige ikke kunne komme ud af førersiden. Betjentene løb ud af patruljebilen og om på passagersiden, hvor de fik fat i føreren, der virkede påvirket.

Den 22-årige mand blev sigtet for narkokørsel, spirituskørsel, narkobesiddelse, kørsel uden førerret, brug af mobiltelefon under kørsel, manglede brug af sikkerhedssele, manglede tegngivning i forbindelse med venstresving, for at køre på nedslidte dæk og for ikke at efterkomme politiets anvisninger, oplyser Østjyllands Politi.

Del din kommentar