Skip to main content

Reagerer på hans “glade dans”

Den tidligere overborgmesters forklaring kan ikke genkendes af otte tidligere ansatte på Københavns Rådhus.

Daværende overborgmester Frank Jensen (S) dansede ikke bare glad rundt til julefrokosten i 2011, siger otte tidligere ansatte til Jyllands-Posten. KLIK VIDERE OG FÅ ET OVERBLIK OVER HANS MANGE SAGER. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Scanpix
Daværende overborgmester Frank Jensen (S) dansede ikke bare glad rundt til julefrokosten i 2011, siger otte tidligere ansatte til Jyllands-Posten. KLIK VIDERE OG FÅ ET OVERBLIK OVER HANS MANGE SAGER. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Scanpix
2004: Frank Jensen, som på daværende tidspunkt var politisk ordfører i Socialdemokratiet, måtte efter en julefrokost undskylde over for en studentermedhjælper for nogle grænseoverskridende tilnærmelser.
Til Se & Hør sagde han:
– Jeg tror, at man kan sige, at jeg lod munden løbe og gav hende nogle komplimenter, som hun så bare ikke opfattede i den ånd, de var fremsagt. Det er jeg selvfølgelig ked af. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2004: Frank Jensen, som på daværende tidspunkt var politisk ordfører i Socialdemokratiet, måtte efter en julefrokost undskylde over for en studentermedhjælper for nogle grænseoverskridende tilnærmelser. Til Se & Hør sagde han: – Jeg tror, at man kan sige, at jeg lod munden løbe og gav hende nogle komplimenter, som hun så bare ikke opfattede i den ånd, de var fremsagt. Det er jeg selvfølgelig ked af. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2011: Ved en julefrokost på Københavns Rådhus følte flere kvinder sig krænket af overborgmesteren. Frank Jensen skulle ifølge Ekstra Bladet have slikket to kvinder på øre og hals og forsøgt at kysse andre.
Frank Jensen sagde til Information, at det måtte være hans dans, der havde provokeret nogle af de tilstedeværende:
– Jeg er et åbent og positivt menneske, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at min glade dans på dansegulvet udviklede sig på en måde, hvor nogle har følt sig provokeret. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
2011: Ved en julefrokost på Københavns Rådhus følte flere kvinder sig krænket af overborgmesteren. Frank Jensen skulle ifølge Ekstra Bladet have slikket to kvinder på øre og hals og forsøgt at kysse andre. Frank Jensen sagde til Information, at det måtte være hans dans, der havde provokeret nogle af de tilstedeværende: – Jeg er et åbent og positivt menneske, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at min glade dans på dansegulvet udviklede sig på en måde, hvor nogle har følt sig provokeret. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
2012: Efter et seminar samledes en gruppe socialdemokrater på et værtshus i Nyhavn i København. Den dengang 23-årige organisationssekretær Maria Gudme endte ved siden af Frank Jensen, som lagde sin hånd på hendes lår og førte den under hendes kjole.
Hun forlod bordet og gik op i baren med en kollega, som havde opdaget episoden.
Maria Gudme fortalte om sagen til Jyllands-Posten fredag, otte år efter hændelsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2012: Efter et seminar samledes en gruppe socialdemokrater på et værtshus i Nyhavn i København. Den dengang 23-årige organisationssekretær Maria Gudme endte ved siden af Frank Jensen, som lagde sin hånd på hendes lår og førte den under hendes kjole. Hun forlod bordet og gik op i baren med en kollega, som havde opdaget episoden. Maria Gudme fortalte om sagen til Jyllands-Posten fredag, otte år efter hændelsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
2017: En flok politikere mødtes til en øl efter et møde på Rådhuset i København, og her nussede Frank Jensen benet på kvinde, der i flere år har siddet i bystyret for et andet parti end Socialdemokratiet. Hun har fortalt sin historie til Jyllands-Posten, men har valgt at være anonym.
Da hun rejste sig og gik på toilettet, fulgte Frank Jensen efter og ville med, hvilket han dog ikke kom. Den del af historien har Jyllands-Posten ikke kunne få bekræftet, da kun kvinden og Frank Jensen var til stede. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
2017: En flok politikere mødtes til en øl efter et møde på Rådhuset i København, og her nussede Frank Jensen benet på kvinde, der i flere år har siddet i bystyret for et andet parti end Socialdemokratiet. Hun har fortalt sin historie til Jyllands-Posten, men har valgt at være anonym. Da hun rejste sig og gik på toilettet, fulgte Frank Jensen efter og ville med, hvilket han dog ikke kom. Den del af historien har Jyllands-Posten ikke kunne få bekræftet, da kun kvinden og Frank Jensen var til stede. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Der er yderligere otte sager om krænkende adfærd, der involverer Frank Jensen. Det kunne Jyllands-Posten fortælle søndag eftermiddag. De nye anklager strækker sig helt fra slutningen af 1990’erne og frem til 2019.
Syv kvinder har besluttet at kontakte den advokat, der er sat til at undersøge sexisme i Socialdemokratiet.
Flere ønsker at være anonyme. De har dog nu overbragt dem til partiledelsen i København.(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Der er yderligere otte sager om krænkende adfærd, der involverer Frank Jensen. Det kunne Jyllands-Posten fortælle søndag eftermiddag. De nye anklager strækker sig helt fra slutningen af 1990’erne og frem til 2019. Syv kvinder har besluttet at kontakte den advokat, der er sat til at undersøge sexisme i Socialdemokratiet. Flere ønsker at være anonyme. De har dog nu overbragt dem til partiledelsen i København.(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Til julefrokosten i 2011 slikkede daværende overborgmester Frank Jensen (S) en kvinde i øret, en anden på halsen og holdt en kvinde fast om hovedet, mens han forsøgte at kysse hende.

Det siger otte tidligere ansatte på Københavns Rådhus, der var til stede ved julefrokosten, ifølge Jyllands-Posten.

Frank Jensen har tidligere forklaret hændelsen med, at der blot var tale om en “glad dans” fra hans side.

De tidligere ansatte er utilfredse med Frank Jensens undskyldning for sagerne og har henvendt sig i et brev til Socialdemokratiets advokatordning.

– Han beklagede, hvis “nogen havde følt sig provokeret af hans glade dans”, hvilket var en formulering han gentog på sms og foran alle medarbejderne i forvaltningen i januar, hvor vi oplevede, at han negligerede hændelserne ved julefrokosten, står der i brevet.

Appellen er henvendt til advokatfirmaet Norrbom Vinding, der ifølge Jyllands-Posten skal stå for undersøgelsen af anklagerne mod Frank Jensen.

Gik af efter anklager

Frank Jensen forlod mandag i sidste uge sin post som Københavns overborgmester og næstformand for Socialdemokratiet.

Fra Frank Jensen lød det, at anklagerne om krænkelser ville overskygge hans politiske arbejde frem mod kommunalvalget næste år. Derfor har han valgt at trække sig, fortalte han.

Beskyldningerne mod Frank Jensen omfatter blandt andet, at han til en julefrokost gjorde “grænseoverskridende tilnærmelser” over for en studentermedhjælper.

Ifølge regionsrådsmedlem Maria Gudme (S) lagde Frank Jensen sin hånd på hendes lår og førte den under hendes kjole under en social begivenhed på et værtshus i Nyhavn i 2012.

Ifølge den nuværende formand for partiets ungdomsorganisation, DSU, Cecilie Sværke Priess, kyssede Frank Jensen sidste år i Fælledparken i København hende på kinden, hvilket hun oplevede som krænkende.

Frank Jensen afviser lokalformandens udlægning.

Klik dig igennem galleriet ovenfor for at få et kort overblik over sagerne mod Frank Jensen.

Del din kommentar