Skip to main content

Regeringen indgår aftale om minks fremtid

Regeringen har indgået en aftale med dens støttepartier.

Minkens skæbne kom på plads mandag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Minkens skæbne kom på plads mandag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rød blok har mandag aften indgået en aftale om midlertidigt forbud mod mink i Danmark. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

I aftalen indgår der hjemmel til aflivning og en såkaldt tempobonus til minkavlere, der afliver deres mink.

3. november besluttede regeringen, at alle mink på de danske minkfarme skal aflives på grund af den coronamutation, der er fundet hos mink. Det viste sig senere, at regeringen ikke havde lovhjemmel til denne ordre.

Med aftalen er regeringen og de øvrige partier enige om hurtigst muligt at vedtage lovhjemmel til at aflive minkene. Dermed kommer der også grundlag for at udbetale tempobonus til minkbranchen.

Hele blå blok forlod tidligere mandag aften forhandlingerne

Detaljer om aftalen

Med aftalen blider det gjort forbudt at holde mink i Danmark frem til den 31. december 2021. Det er i samme periode ikke muligt at transportere levende mink til og fra Danmark.

Aftalen specificerer også, at alle mink i besætninger skal aflives, og at minkavlerne får en bonus på 30 kr. pr. aflivet mink frem til den 19. november 2019.

“Det er ikke minkavlernes skyld, at corona smitter i netop deres branche. Det er en ubarmhjertig opgave, de løfter lige nu for folkesundhedens skyld. Derfor er jeg også glad for, at der nu er vished om grundlaget for aflivningen af mink og udbetalingen af tempobonus. Forhandlingerne om erstatning fortsætter, og jeg håber, at vi snart kan få en aftale om fuldstændig erstatning til alle minkavlerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

Del din kommentar