Skip to main content

Røver smidt ud i 12 år

Efter afsoning skal dømt røver blive væk fra Danmark i 12 år.

En dansk født mand er blevet udvist af Danmark – og får 12 års indrejseforbud. Han har dog anket. Foto: Politi

En dansk født mand er blevet udvist af Danmark – og får 12 års indrejseforbud. Han har dog anket. Foto: Politi

En voldsom mand er ved domsafsigelse reelt forment adgang til Danmark, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse onsdag morgen. Manden skal desuden udvises til Tyrkiet – på trods af at være født og opvokset i Danmark.

Ved en domsafsigelse i fredags blev den i dag 24-årige mand idømt halvandet års ubetinget fængsel for en række forbrydelser. Ikke mindst et røveri, han 12. februar begik mod et supermarked i Albertslund.

Med en kniv truede han personalet til at udlevere penge fra kassen, men allerede dagen efter meldte han sig selv til politiet, hvorefter retssystemet kvitterede med en varetægtsfængsling. Over tid lykkedes det så for anklagemyndigheden at samle til bunke.

“Fredag den 13. november sad han – nu 24 år gammel – ud over røveriet tiltalt for fem andre kriminelle forhold, der var tilføjet anklageskriftet. De handlede om forudgående salg af i alt knap 300 gram hash, vold mod sin ekskæreste og hærværk på et solarie”, skriver anklageren i pressemeddelelse.

Retten i Glostrup fandt ham skyldig i alle tilfælde, men han nægtede at have slået sin ekskæreste. Den dømte ankede sagen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

– Vi lagde op til, alle sagens aspekter taget i betragtning, at der ud over fængsel også skulle ske udvisning i 12 år, og det fulgte retten, siger anklager Mie Vang, Københavns Vestegns Politi.

Del din kommentar