Rystende fund kort før fest

Med mindre end to måneder til nytårsaften har toldere allerede gjort rystende mange beslag.

Udgivet Opdateret

Der er under to måneder til nytårsaften, og vi er endnu ikke nået den periode, hvor det er tilladt at sælge eller affyre fyrværkeri i Danmark. Derfor kan det synes noget rystende, at toldere fra Toldstyrelsen i år allerede har tilbageholdt mere end et halvt ton ulovligt fyrværkeri.

Langt de fleste tilfælde drejer sig om beslag af større partier. I perioden 1. januar til 3. november er der oprettet 54 sager. Det er nogenlunde på niveau med både 2019 og 2018. Blandt beslagene er der fyrværkeri som kanonslag, batteriet, knaldfyrværkeri, røggranater, romerlys og nødblus, skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Særligt her i efteråret og frem mod nytår ser vi store beslag af ulovligt fyrværkeri. Det er et problem, for det er både farligt og forbudt at tage eller få sendt fyrværkeri ind i landet som privatperson. Danskere, der køber fyrværkeri på nettet, er ofte ikke opmærksomme på, at det kommer fra udlandet, siger kontorchef i Toldstyrelsen, Henrik Pagh Kold.

Bødestraf

Som forbruger skal du være opmærksom på, at du ikke må indføre fyrværkeri til Danmark. Du må hverken tage fyrværkeri, du har købt i udlandet med hjem til Danmark, eller bestille fyrværkeri fra udenlandske eller ikke-godkendte hjemmesider.

I Danmark starter fyrværkerisalget 15. december og løber frem til og med 31. december. Man må kun affyre fyrværkeri fra 27. december til og med 1. januar.

– Så min opfordring er, at man væbner sig med tålmodighed og først køber nytårskrudtet, når de godkendte salgssteder i Danmark åbner d. 15. december, siger Henrik Pagh Kold.

Når tolderne beslaglægger ulovligt fyrværkeri bliver sagerne overdraget til politiet, og sagerne kan resultere i bødestraf.

Powered by Labrador CMS