Skip to main content

Så mange bliver dræbt hver dag på europæiske veje

I hele Europa er politiet oppe på tæerne.

Hver evig eneste dag dør 71 mennesker i trafikken rundt om i hele Europa.

Tallet virker fuldkommen absurd og deprimerende på en og samme tid, men hos politiet rundt om i Europa stiller de et andet spørgsmål – er det egentlig muligt at gå et helt døgn uden at der sker ét eneste trafikdrab i Europa?

Torsdag den 26. september 2019 er der overalt i Europa sat tungt ind for at sikre, at trafikken glider smertefrit og at der sker så få ulykker som muligt. Derfor vil du opleve politi på vejene, da der i hele Europa sættes fokus på de mange trafikdrab – det sker i Project Edward.

– Du kan være med til at hjælpe dig selv og andre i trafikken ved at udvise ekstra hensyn overfor dine medtrafikanter. Overholder du hastighedsgrænserne? Er du ædru? Er du opmærksom? Virker dine lygter og bremser på cyklen eller bilen? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, er du allerede med til at øge færdselssikkerheden, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I 2018 oplevede man, at det var godt halvdelen af de deltagende lande, som opnåede at få 0 personer dræbt i trafikken. Danmark var ét af de 19 lande, hvor ingen personer måtte lade livet.

Politiet tror også, at hvis rådene følges hver eneste dag, så er det muligt at opnå flere dage med 0 dræbte, og dermed sikre målsætningen om 120 dræbte i trafikken i 2020.

Del din kommentar