Så voldsomt bliver du påvirket af alkohol

Når man drikker kan det opleves vidt forskelligt fra person til person, men der er nogle gængse ting, som alle oplever

Ved du, hvordan alkoholpromillen påvirker dig? KLIK VIDERE OG FÅ SVARET. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Ved du, hvordan alkoholpromillen påvirker dig? KLIK VIDERE OG FÅ SVARET. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

De fleste danskere har nok stiftet bekendtskab med den livsbekræftende film ‘Druk’, der handler om fire gymnasielærere, der begynder at operere med en såkaldt ‘arbejdspromille’ for at gøre jobbet lidt mere spændende.

Men hvordan fungerer kroppen egentlig ved forskellige promiller? Det er et spørgsmål, der kan synes meget individuelt, når man tænker tilbage på tidligere tiders byture og vanvidsdrukture, som man måtte have oplevet i tidens løb.

I galleriet øverst kan du se, hvordan du bliver påvirket ved forskellige promiller ifølge Kim Peder Dalhoff, der er overlæge og professor.

Farlige bag rattet

En promille på 0,5 er et tal, som rigtig mange bilister har et forhold til. For rigtig mange bilister er det at køre med det mindste alkohol i blodet fuldkommen utænkeligt, mens andre ryster lidt på skulderen og siger, at man sagtens kan køre med et par øl i blodet.

Men selvom Danmark har en alkoholgrænse for din promille på 0,5, så kan du sagtens have en promille under og blive dømt for spirituskørsel. Er du en af de danskere, der ikke kan lade være med at sætte sig bag rattet, når man har droppet, så kan du se frem til at få frakendt dit kørekort i tre år, hvis du bliver stoppet af politiet.

Hvor mange genstande er der i...

På flasker og dåser er der angivet, hvor mange genstande der er i. Nedenstående liste kan give dig et generelt fingerpeg. Men husk at tjekke på flasken.

  • En pilsner (33 cl): 1 genstand
  • En guldøl: 1,25 genstand
  • En stærk øl: 1,5 til 2 genstande
  • Et glas vil (12 cl): 1 til 1,5 genstande
  • En flaske vin (75 cl): 6 til 7 genstande
  • Et glas hedvin (8 cl): 1 genstand
  • Et glas spiritus (4 cl): 1 genstand
  • En flaske spiritus (70 cl): 18 til 20 genstande

Kilde:Rådet for Sikker Trafik

I perioden 2015 til 2019 døde 165 personer i Danmark i spritulykker – og 9 ud af 10 spritbilister er mænd. Det skriver Rådet for Sikker Trafik.

Powered by Labrador CMS