Sådan gjorde hun: -Brugte bare rettelak

Britta Nielsen fortæller i retten, hvordan og hvorfor hun tog penge, mens hun var ansat i Socialstyrelsen.

Udgivet Opdateret

Gennem mindst 25 år tog Britta Nielsen fra de offentlige kasser, da hun som ansat i Socialstyrelsen blandt andet oprettede fiktive projekter for selv at skrabe tilskudsmidler til sig.

Det erkender hun sådan set at have gjort. Men hun mener, at pengene, som hun tog, var i overskud.

– I mine øjne har pengene ikke været udmøntet og dermed været i overskud. De skulle ikke have været ude at arbejde, og de er kommet retur fra projekter, der ikke skulle bruge dem.

– Det er den tilgang, jeg har haft til at tage de her penge, forklarer hun mandag i Københavns Byret.

Overførte til sig selv

65-årige Britta Nielsen er tiltalt for at have svindlet for omkring 117 millioner kroner.

Hun erkender at have overført pengene til sig selv, men hun husker ikke de enkelte beløb og tidspunkterne, og derfor er der kun tale om en delvis tilståelse.

Mens første del af afhøringen mandag gik med at høre, hvorfor Britta Nielsen gjorde, som hun gjorde, omkredser anden del om, hvilke metoder hun brugte.

I sidste uge under anklagemyndighedens dokumentation fremviste de to anklagere en masse filer, der blandt andet viste, hvordan Britta Nielsen satte sit eget kontonummer ind og oprettede fiktive projekter.

Det bekræfter hun mandag formiddag.

Brugte rettelak

Hun er også tiltalt for dokumentfalsk. Det erkender hun også.

– Det er genbrug af en udbetalingsblanket, og der har jeg skrevet mit eget kontonummer på og lavet en underskrift fra den tilsagnsansvarlige.

– Jeg har bare brugt rettelak. Og så ændrede jeg på oplysningerne, siger hun, da anklageren mandag viser endnu et dokument.

Det var oprindeligt planen, at der skulle falde dom i november, men på grund af de store forsinkelser er det uvist, hvornår sagen afsluttes.

Ud over Britta Nielsen selv er hendes tre børn og svigersøn også involveret i sagen.

Ingen af dem er tiltalt, men de er alle fire sigtet for groft hæleri.

Powered by Labrador CMS