Sådan sikrer du dig mod vinterens dødsfælder

Det kan gå helt galt, hvis man ikke sikrer bilen fra start af.

Udgivet Opdateret

Du har sikkert prøvet at sætte dig bag rattet , hvor det har været spejlglat ude på vejen. For mange lyder det første råd altid at skifte til vinterdæk, men når vejrets voldsomme tarv får fat i vejen og bilen, så er det ikke altid, at et vinterdæk er nok til at holde bilen oven vande.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men når vinterens bidende kulde tvinger danskere til at pakke sig ind, som skulle de krydse indlandsisen, så er der også en notorisk risiko for, at der sker flere uheld.

Derfor oplever man løbende, at både DMI og flere politikredse advarer borgerne mod de spejlglatte veje og de drilske forhold.

I galleriet øverst kan du se en række råd til at færdes sikkert om vinteren.

Forberedelse er en dyd

Derfor er det en rigtig god idé at forberede bilen på strabadserne. Ikke kun for bilens skyld. Vinterklargøring handler i høj grad ligeså meget om trafiksikker. Om at have det bedst mulige vejgreb og udsyn uanset vind og vejr. Det drejer sig i det hele taget om at kunne bevæge sig sikkert rundt på vejene og om, at bilen til enhver tid er driftsikker og lever op til den gældende lovgivning.

En af det helt vigtige ting er, at dækkene passer til årstiden og selv om vinterdæk ikke er lovpligtige i Danmark, så er det optimale, som Newsbreak.dk tidligere beskrevet at få skiftet til til disse, lige så snart vejudsigten begynder at melde om slud, sne og frost.

Med dæk konstrueret til det glatte, våde og kolde føre, får man bedre vejgreb, og man risikerer ikke i lige så høj grad at skride ud, som hvis man fortsætter med at køre med sommerdæk.

Det er også en kendsgerning, at selvom en dansk vinter ikke nødvendigvis byder på masser af sne og slud, kan temperaturen om morgenen nemt være så lav, at vejbanen bliver glat i morgentimerne.

Kilde:Express, FDM

Powered by Labrador CMS