Skip to main content

Sådan starter det nye år

-Op og ned, lyder det.

År 2021 begynder faktisk nogenlunde som, det gamle sluttede. Gråt og med varierende nedbør. Det fortæller Mette Zhang, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), fredag morgen til Newsbreak.dk.

– Det kommer til at være sådan nogenlunde op og ned. Generelt bliver de kommende dage med skyer og nedbør i blandede former, siger hun.

Med blandede former menes det alt fra regn over slud til decideret sne, siger meteorologen. Det hele afhænger fuldstændig af, hvor koldt det bliver – og det er svært at sige ret meget om. For temperaturerne svinger flere dage fra frysepunktet og helt op til fem grader varme.

– Jeg kan desværre ikke love, at det bliver sne, så kælken skal findes frem, skynder meteorologen at indskyde.

Lidt mildere

Der er – et sted ude i den nærmere fremtid – tegn på, at der i løbet af årets første måned vil ske en større cirkulation af vejret, så vi faktisk kan få pludselig og markant kulde over landet, og det kan medføre ægte snefald.

– Så skal alt dog gå op i en højere enhed, og vi har heller ikke haft en rigtig kold december, så grundlæggende er det ikke så koldt og klar til snevejr, siger Mette Zhang.

I løbet af weekenden ventes et højtryk at etableres over Nord- og Mellemskandinavien, og det kan betyde, at vi går mod en periode med noget mildere vejr. Til gengæld bliver det nok stadig bare kedeligt gråvejr.

Midt på den kommende uge forventes endnu et lavtryk dog at puste til kulden. Vi er nok desværre nødt til at bruge “skyet” som det gennemgående ord for de kommende syv døgn.

– Det kan være svært at se forskel på december og januar.

Del din kommentar