Skip to main content

Samler ind til dræbte Freyjas børn: -De var hendes et og alt

Pårørende til dræbte Freyja Egilsdottir Mogensen har startet en indsamling

En mand er sigtet for drabet på Freyja Egilsdottir Mogensen. Foto: Privat.

En mand er sigtet for drabet på Freyja Egilsdottir Mogensen. Foto: Privat.

En indsamling til Freyja Egilsdottir Mogensens efterladte har lørdag rundet 113.730 kroner. Det oplyser Steffen Petersen, der har været med til at starte indsamlingen.

Freyja Egilsdottir Mogensen blev fundet dræbt mellem den 2. og den 3. februar af Østjyllands Politi. En mand er sigtet for drabet på hende. En gruppe af Freyjas pårørende har siden valgt at starte en indsamling til hendes efterladte. Steffen Petersen, der var en af Freyjas venner fra SOSU-uddannelsen i Aarhus, er en af dem, der har organiseret indsamlingen.

Steffen fortæller, at Freyja altid var positiv, og altid tilbød hjælp, hvis nogen havde brug for det. Nu prøver vennerne at hjælpe Freyjas efterladte.

– Hun var der bare hele tiden. Hun sad i hjørnet med sin lille røde computer. Hun tilsidesatte sig selv for at hjælpe os andre. Det er det, man husker hende mest for, siger Steffen Petersen.

Efterlyst af politiet

Freyja blev efterlyst af Østjyllands Politi den 2. februar. Politiet oplyste dengang, at Freyja sidst blev set den foregående torsdag om aftenen, og at hun dagen efter havde meldt sig syg hos sin arbejdsgiver via en SMS.

Den detalje overbeviste Steffen Petersen om, at der var noget helt galt, da han blev bekendt med efterlysningen. Han fortæller, at den Freyja, han kendte aldrig nogensinde ville melde sig syg via en SMS. Hun ville ringe.

– Allerede der viste vi, at der var noget galt, siger Steffen Petersen.

Ledte efter Freyja

Steffen valgte at tage ud og lede i Malling, hvor Freyja havde bopæl, samme dag som hun blev efterlyst, og der gik ikke lang tid, fra Freyja blev efterlyst, og til folk var ude for at lede.

– Der gik ikke en halv time. Selvfølgelig skulle vi det, siger Steffen.

Vennerne ledte på må og få i Malling. De havde ingen anelse om, hvor de burde lede, men det var vigtigt for dem, at Freyja forstod, at hun havde været savnet, hvis hun dukkede op igen. Gruppen havde ingen idé om, hvad der var sket med hende på det tidspunkt

– Det var først, da vi kom til huset og kunne se det totale opbud af politi. Vi kunne godt se, at det var mere alvorligt, end vi troede, siger Steffen.

Siden meddelte politiet, at Freyja var blevet dræbt, og at de havde anholdt, og sigtet en 51-årig mand i sagen.

– Det har ikke været sjovt, siger Steffen.

For børnene

Steffen og andre af Freyjas efterladte har valgt at oprette indsamlingen for at give Freyjas børn økonomisk hjælp.

Hvis børnene har brug for at komme til Island, hvor Freyja har familie, eller hvis de har brug for at komme væk fra hverdagen, kan de hente penge til det fra indsamlingen.

På den måde kan vennerne hjælpe Freyjas børn, nu hvor hun ikke er her mere.

– Børnene var hendes et og alt, siger Steffen Petersen.

Indsamlingen kører videre indtil midt i maj 2021.

Del din kommentar